Sosyal Medya

Güncel

Mısır polisi Anadolu Ajansı çalışanlarını gözaltına aldı

Anadolu Ajansı Kahire ofisine baskın düzenleyen Mısır polisi, 1'i Türk vatandaşı, 4 çalışanı gözaltına alarak, bilinmeyen bir yere götürdü.



Mısır polisi, Anadolu Ajansı (AA) Kahire ofisine baskın düzenleyerek, 1'i Türk vatandaşı, 4 çalışanı gözaltına aldı ve bilinmeyen bir yere götürdü.
 
TSÄ° 18.00 sularında ofise gelen polis ekipleri, güvenlik kameralarını kapattı ve internet baÄŸlantısını kesti. 
 
Sabah saatlerine kadar ofiste arama yapan güvenlik güçleri, çalışanların pasaport, cep telefonu ve bilgisayarlarına el koyarak, dışarıyla irtibat kurmalarını engelledi. 
 
Baskının nedeni açıklanmadı 
 
AA muhabirinin aktardığına göre, arama yapan ekipler, olayın ardından ofise gelen AA avukatına baskının nedeniyle ilgili bilgi vermeyi reddetti.
 
Daha sonra polisler, avukatı ofisin dışına çıkararak içerideki aramaya devam etti. 
 
Gazeteciler, bilinmeyen bir yere götürüldü
 
Ofisteki AA çalışanı Mısırlı bir kadın gazeteciyi, gece yarısı serbest bırakan polis ekipleri,1'i Türk vatandaşı 4 kiÅŸiyi ise ofiste sabah saatlerine kadar alıkoydu. 
 
Söz konusu gazeteciler, günün erken saatlerinde polis tarafından bilinmeyen bir yere götürüldü. 
 
AA Kahire Ofisi Mali ve Ä°dari Ä°ÅŸler Sorumlusu Hilmi Balcı’nın yanı sıra Mısır vatandaşı Hüseyin el Kabbani, Hüseyin el Abbas ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum AraÅŸtırmaları Vakfı (SETA) çalışanı Abdelselam Muhammed gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. 
 
Türkiye’nin Kahire Maslahatgüzarı Kemalettin Eruygur, Mısır DışiÅŸleri Bakanlığı nezdinde gerekli giriÅŸimlerde bulunarak, konuyu başından bu yana yakından takip ediyor. 
 
Türkiye DışiÅŸleri Bakanlığı da Mısır’ın Ankara BüyükelçiliÄŸi nezdinde gerekli giriÅŸimlerde bulundu. 
 
Mısır makamları açıklama yapmıyor
 
AA ve Türkiye’nin Kahire BüyükelçiliÄŸi avukatları, gazetecilerin neden gözaltına alındığı ve nereye götürüldüÄŸüne dair Mısır makamlarından bilgi talep etti. Ancak herhangi bir yanıt alamadılar.
 
AA Genel Müdürü Kazancı: Mısır makamları, AA çalışanlarını derhal serbest bırakmalıdır
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan AA Genel Müdürü Åženol Kazancı, Mısır emniyet güçlerinin basına yönelik bu tutumunun kabul edilemez olduÄŸunu belirterek, "Mısır makamları, AA çalışanlarını derhal serbest bırakmalıdır." çaÄŸrısında bulundu.
 
Kazancı, habercilikte küresel bir marka olan AA'nın konuyu yakından takip edeceÄŸini ve çalışanları serbest bırakılana kadar meseleyi uluslararası basının gündeminde tutacağını söyledi.
 
Dışişleri Bakanlığından kınama
 
DışiÅŸleri Bakanlığı, AA'nın Kahire Bürosu’na Mısır güvenlik güçlerince baskın düzenlenmesi ve çalışanlarından bazılarının gözaltına alınmasını kınadı.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Mısır makamlarından AA'nın gözaltına alınan ve biri vatandaşımız olan çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz." ifadelerine yer verilerek, "Bu pervasız tutumda basın özgürlüÄŸünde hassas görünen Batılı ülkelerin Mısır'daki ihlallere göz yummasının payı bulunmaktadır." denildi.
 
CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu'ndan geçmiÅŸ olsun dileÄŸi
 
CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, AA Kahire ofisine düzenlenen baskın dolayısıyla Genel Müdür Åženol Kazancı'ya geçmiÅŸ olsun dileklerini iletti.
 
Bakan Varank geçmiÅŸ olsun dileklerini iletti
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da AA Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve Genel Müdürü Åženol Kazancı'yı telefonla arayarak bilgi aldı ve geçmiÅŸ olsun dileklerini iletti.
 
Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Altun: Mısır’ın darbeci yönetiminin acziyet içinde olduklarının göstergesi
 
Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun yaptığı açıklamada, "Mısır makamlarının Türk medyasına yönelik düÅŸmanca uygulamalarını kınıyoruz." ifadesini kullanarak, ÅŸunları kaydetti:
 
"Darbeci zihniyetlerin özgür haber alma ve ifade özgürlüÄŸüne karşı nasıl bir korku içerisinde bulunduÄŸunu gösteren bu haksız tutuklamaların bir an önce son bulmasını istiyoruz. Türkiye'nin bölgede artan barışçıl etkinliÄŸi ve özellikle son günlerde DoÄŸu Akdeniz ile Libya baÄŸlamında elde ettiÄŸi kazanımlara karşılık olarak Mısır'ın darbeci yönetiminin Anadolu Ajansı çalışanlarına yönelik bu düÅŸmanca giriÅŸimi, nasıl bir acziyet içerisinde olduklarının da göstergesidir. 
 
Türkiye'nin gerek bölgesinde, gerekse dünyada barış, huzur ve istikrar için her türlü çabanın içerisinde olduÄŸu bugünlerde, Türk basınına yönelik bu haksız tavrın son derece manidar olduÄŸunu düÅŸünüyor ve uluslararası camiayı bu olayı kınamaya çağırıyoruz."
 
Ä°brahim Kalın'dan AA Genel Müdürü Kazancı'ya geçmiÅŸ olsun dileÄŸi
 
CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, Mısır polisinin AA Kahire ofisine baskın düzenleyerek 1'i Türk vatandaşı 4 çalışanı gözaltına almasının ardından AA Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve Genel Müdürü Åženol Kazancı'yı telefonla aradı. 
 
Konu hakkında Kazancı'dan bilgi alan CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, Genel Müdür Åženol Kazancı'ya geçmiÅŸ olsun dileklerini iletti.
 
Mısır'ın Ankara'daki maslahatgüzarı DışiÅŸleri Bakanlığına çaÄŸrıldı
 
Bu arada, Mısır'ın Ankara'daki maslahatgüzarı AA Kahire Ofisi çalışanlarının gözaltına alınmasıyla ilgili olarak DışiÅŸleri Bakanlığına çaÄŸrıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.