Sosyal Medya

Güncel

İdlib’den yeni göç dalgasıyla 31 bin kişi sınırda

Esed rejimi, Rusya ve İran destekli grupların İdlib'deki saldırıları nedeniyle, 31 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti.



SavaÅŸ, kıtlık ve daha birçok sebeple vatanlarını terk etmek durumunda kalan insanların tek umudu olan Türkiye’ye göç akınları dinmek bilmiyor. Ä°dlib’de Rusya, BeÅŸÅŸar Esed rejimi ve Ä°ran destekli grupların saldırıları nedeniyle, Türkiye sınırına son dört günde on binlerce sivil daha göç etti.
 
4 GÜNDE 31 BÄ°N KİŞİ GELDÄ°
 
Rusya, Esed rejimi ve Ä°ran destekli terörist grupların, saldırılarına devam etmesiyle Ä°dlib’in Maarratinüman ilçesi ile civar köylerinde yaÅŸayan ailelerin, Türkiye sınır hattına yakın bölgelere kaçışları sürüyor. Yerinden edilen sivillere iliÅŸkin veri çalışması yürüten Suriye Müdahale KoordinatörlüÄŸü Müdürü Muhammed Hallaj’ın paylaÅŸtığı bilgilere göre, son dört gün içinde 31 bin sivil daha yerinden edildi.
 
 
TOPLAM SAYI 400 BÄ°NE YAKLAÅžTI
 
Geçen yılın kasım ayı başından bu yana rejim ve Rusya’nın saldırılarından Suriye-Türkiye sınır hattı yakınındaki bölgelere kaçanların sayısı, 359 bin 471’e bine ulaÅŸtı. Saldırıların yeniden ÅŸiddetlenmesi halinde Ä°dlib’in güneyindeki Cebel ez-Zeviye bölgesinde de göçlerin baÅŸlamasından, böylece 250 bin sivilin daha yerinden edilmesinden endiÅŸe ediliyor.  Ä°dlib’deki kampların dolması, yeni çadır kurulacak alan ile altyapının bulunmaması ve yardımların azalması nedeniyle binlerce sivil sığınacak yer bulmakta güçlük çekiyor.
 
Saldırılardan kaçarak evsiz kalan binlerce aile, yardım bekliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.