Sosyal Medya

Emperyalizmin ektiği fitne ve terör tuzağına düşmeyelim

ABD-Rusya emperyalizmleri Süleymani’nin katledilmesiyle daha çok silahlar satacaklar ve diktatörlerin güvenlik taleplerinden daha fazla para kazanacaklar. Biz Müslümanlar, bu emperyalizm ağalarının/efendilerinin ektiği mezhepçilik fitnesine, terör kaosuna ve yağma eylemlerine hayır diyoruz. Ne mezhepçi olacağız, ne isyancı olacağız, ne de emperyalizmlerin taraftarları olacağız.



Her ÅŸey Irak’la baÅŸladı ve yine Irak’la devam ediyor. 2003 yılında ABD emperyalizmi Irak’ı iÅŸgal etti. Oysa uzun süre Baas rejiminin lideri Saddam’ı desteklemiÅŸti. Ä°ran Ä°slam Devrimi’nin yayılmasını engellemek için ona her çeÅŸit silah vermiÅŸti. Saddam da zamanla gücü kendinden vehmederek hareket etti. Sünni Arapları egemen hale getirdi. Åžii Araplara( elbette Åžii Türkmenlere) her çeÅŸit zulmü reva gördü. Oysa Irak nüfusunun çoÄŸunu bunlar oluÅŸturuyordu. Kürtlere Halepçe’de tarihin en büyük kimyasal silah katliamlarını uyguladı. Bunlarla da yetinmeyerek sonunda Kuveyt’i iÅŸgal etti. ABD, eliyle büyüttüÄŸü bu diktatör ve rejimine iÅŸgal ile son verdi.

ABD emperyalizminin Åžiileri ya da Kürtleri kurtarmak diye derdi yoktu. Onun derdi, Ä°slam dünyasında isyan hareketleri ile yükselen anti-emperyalizmi “Ä°slam içi savaÅŸa” kanalize etmek. Irak’ta kurduÄŸu düzen ile bunu saÄŸladı. El-Kaide, Zerkavi ile beraber DEAÅž’a dönüÅŸtü. DEAÅž lideri El-BaÄŸdadi, ABD’nin 25 bin Baas subayını tuttuÄŸu Bucca hapishanesinde tutulmuÅŸ ve Saddam’ın kurmay istihbarat baÅŸkanı Hacı Bekir de her zaman onun yanında yer almıştı. Bu defa dışlanan Sünni Araplar, Baas subayları ve Sünni aÅŸiretlerdi. Bunlar da büyük bir öfkeyle Åžii karşıtlığına yöneldiler. IŞİD mezhep, aÅŸiret ve Baas ideolojisinin koalisyonuydu. Åžii egemenliÄŸine tepkiden doÄŸdu. Camiler bombalandı, türbeler bombalandı. Åžii ve Sünni karşıtlığı temelinde ölümcül mezhepçilik tohumları ekildi.
 
ABD emperyalizmi, elleriyle ürettiÄŸi El-BaÄŸdadi’yi yine kendi elleriyle öldürdü. Ancak bu defa da Irak’ta Ä°ran hakimiyeti doÄŸmuÅŸtu. Hizbullah, HaÅŸdi Åžabi, Saraya El-Horasani gibi “devlet terör” yapıları hâkim hale gelmiÅŸti. BaÅŸlangıçta bu milis güçleri örgütleyen Kasım Süleymani desteklendi. DEAÅž ve El-Kaide gibi Åžii olmayan(selefi demek daha doÄŸru. Çünkü bunların teolojisi Sünni deÄŸil) isyanlara karşı Süleymani’nin önü açıldı. HaÅŸdi Åžabi, yüzbinleri geçen fanatik, Åžiici ve sivil bir örgüttü. Öldürmeye ve ölmeye inanan insanlardı. Süleymani’nin emrinde Ä°slam topraklarında mobil katliamlar yapıyordu. Aslında Ä°ran’ın, Fars emperyalizmini yaymak için kurduÄŸu bir fanatik terör örgütü. Irak’ta iç savaÅŸ durulunca HaÅŸdi Åžabi ordu içine yerleÅŸtirildi.
 
Irak halkı sokaklara çıkarak artık Ä°ran ve ABD emperyalizmlerinden kurtulmak istediklerini söylüyordu. Hükümet düÅŸtü, millet iÅŸ ve bağımsız vatan istiyordu. Barışçıl eylemler kısa sürede bütün Irak’ta yayıldı. Ama Süleymani kasaplarını bunların üzerine sürdü. AteÅŸ, kan ve bombalarla göstericileri dağıttı. Birçok kiÅŸi öldü. Ezici çoÄŸunluÄŸu Åžii olan bu protestocular, en fazla Ä°ran’ı kızdırdı. Çünkü hem Åžii’ydiler hem de Ä°ran’ı istemiyorlardı. Bu tutumları Ä°ran’ın Åžiiler üzerinden yürüttüÄŸü Fars emperyalizmi imajını yerle bir ediyorlardı. Sonrasında da “Allah bazen kafirlerle zalimleri tokatlar” ilkesi yerine geldi. Süleymani’nin Irak üzerindeki zulmü ABD eliyle son buldu.
 
Elbette Irak’taki Åžiiler, Sünniler ve Kürtler ABD’nin umurunda deÄŸil. Onun umurunda olan Ä°ran emperyalizminin kendi çıkarları ve Ä°srail çıkarlarına dokunmasıdır. ABD, Irakta “düzeni ben kurdum yine onun nasıl yürüyeceÄŸine ben karar veririm” diyor. Siyonist lobilere selam çakıyor. Körfez rejimi monarÅŸilerin Ä°ran korkularını teskin ediyor. Rusya’ya OrtadoÄŸu’da Ä°ran üzerinden milislerle istediÄŸi adımları atamazsın mesajını veriyor. Åžimdi Rus emperyalizmine gün doÄŸdu. Ä°ran ona daha fazla ihtiyaç duyacak. Ä°ran ondan ve Çin emperyalizminden daha fazla silah alacak. EÄŸer Ä°ran’ın nefesi kaldıysa…Çünkü Ä°ran’ın içi kaynıyor. Halk açlıkla ve sefaletle pençeleÅŸiyor. Kadınlar baÅŸta olmak üzere özgürlük gösterileri dinmiyor. Ä°ran da Süleymani’nin ölmesini bunlarla baÅŸa çıkmak için kullanacak. Yeni yas etrafında ulusal birlik ve güvenlik algısı üretilecek. Zaten yas geleneÄŸi Ä°ran Åžii kültüründe oldukça güçlü. Süleymani’nin ölümünü ulusal yasa transfer ederek açlık ve gösteriler bir süre dinecek.
 
ABD-Rusya emperyalizmleri Süleymani’nin katledilmesiyle daha çok silahlar satacaklar ve diktatörlerin güvenlik taleplerinden daha fazla para kazanacaklar. Efendiliklerini daha fazla hissettirecekler. Biz Müslümanlar, bu emperyalizm aÄŸalarının/efendilerinin ektiÄŸi mezhepçilik fitnesine, terör kaosuna ve yaÄŸma eylemlerine hayır diyoruz. Ne mezhepçi olacağız, ne isyancı olacağız, ne de emperyalizmlerin taraftarları olacağız. Halklarımızı, topraklarımızı ve özgürlüklerimizi savunacağız. Türkiye’nin Libya’daki adımı da bunu anlatıyor.
 
 
Müellif: Ergün Yıldırım / Kaynak: YeniÅŸafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.