Sosyal Medya

Güncel

Gizemli hayırsever bu kez Tuzla'da veresiye defterlerini satın aldı

İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki gecekondu mahallelerinde geçtiğimiz aylarda zarf içerisinde para dağıtan gizemli hayırsever, bu kez Tuzla’da ortaya çıktı. Mahalle bakkallarına veresiye borcu bulunan kişilerin hesaplarını kapatan hayırseverin, maddi durumu kötü ailelere de zarf içerisinde bin TL verdiği ortaya çıktı. Alacaklarını ödediği mahalle bakkallarından Coşkun Yılmaz, "Kendisine adını sordum. Söylemedi. ‘Robin Hood’ deyin, bana yeter" dedi.



Ä°stanbul Hasköy ile BaÅŸakÅŸehir, Åžahintepesi Mahallesi'nde dar gelirli ailelere zarf içerisinde bin TL yardım yapan ve halk arasında 'Hızır' olarak tanınan kiÅŸi, bu kez Tuzla Åžifa Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan gecekondu bölgesinde ortaya çıktı. DiÄŸer mahallelerde gece ortaya çıkan hayırsever kiÅŸi bu kez yardımlarını gündüz vakti yaptı.
 
Yardımsever kiÅŸi, öncelikle ilçedeki tüm bakkalları dolaÅŸarak, veresiye alışveriÅŸ yapan mahallelinin borçlarını ödedi. Ardından gecekondu bölgesinde oturanlara da daha önceki yaptığı gibi içerisinde bin TL bulunan para dolu zarfı verdiÄŸi öÄŸrenildi.
 
Ä°lk kez gündüz vakti ortaya çıkan ve yardımları kendisi ya da bir baÅŸkası adına mı yaptığı bilinmeyen kiÅŸinin karşılaÅŸtığı öÄŸrencilere de 50'ÅŸer lira harçlık verdiÄŸi öÄŸrenildi.
 
"Bana Robin Hood deyin"
 
Tuzla'da yardımların yapıldığı mahallelerdeki bakkallardan CoÅŸkun Yılmaz, "Bir arkadaÅŸ geldi. Allah razı olsun kendinden. Ä°smini söylemedi. Bakiye kalmış veresiyeler vardı. Onları ödeyip gitti. Defterde borcu olanlardan 4 tanesine giderek bulup ne kadar borcu olduÄŸunu öÄŸrenip bana verdi. Hatta borcunu ödediÄŸi kimi ailelere para dolu bir de zarf verdi. Ä°smini sordum. 'Ä°smim yok benim. Robin Hood deyin, bana yeter' dedi" diye konuÅŸtu.
 
Ä°stanbul Hasköy ile BaÅŸakÅŸehir, Åžahintepesi Mahallesi'nde dar gelirli ailelere zarf içerisinde bin TL yardım yapan ve halk arasında 'Hızır' olarak tanınan kiÅŸi, bu kez Tuzla Åžifa Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan gecekondu bölgesinde ortaya çıktı.
 
"30 senedir esnafım ilk kez böyle bir olaya ÅŸahit oldum"
 
Mahalle bakkallarından Tuncay YaÅŸar, "30 seneden beri burada esnaflık yapıyorum. Dün tanımadığımız bir vatandaÅŸ geldi. Borcunu ödeyemeyen geçinemeyen kiÅŸilerin borcunu ödeyeceÄŸini söyledi. 30 seneden beri ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya kaldım. Mutlu olanlar oldu. 'Vatandaşı biz de görelim' dediler. Yalnız borçlarını verdikleri vatandaÅŸlar çok memnun kaldılar. Ä°smini söylemedi. “Allah rızası için yapıyorum" dedi.
 
"Ailelere zarf içerisinde 1000 TL, çocuklara ise 50'ÅŸer TL harçlık"
 
Esnaf Gönül YaÅŸar, iyi giyimli iki kiÅŸinin geldiÄŸini belirterek, "KomÅŸularımıza zarf verdi. Ä°çerisinde bin TL vardı. Hatta bir tane küçük kıza 50 TL verdi. O çocuk çok mutlu oldu. Hatta çocukların hepsine 50 TL para da dağıttılar" diye konuÅŸtu.
 
"Ä°nÅŸallah böyle insanlar ortaya çıkar"
 
Adem Gül, "Dün ismi belli olmayan biri gelmiÅŸ. Zor durumda olanların ve borcu olanların borçlarını kapatmış. Bu tür iÅŸ adamlarının halen olması bizi mutlu etti. Güzel bir ÅŸey bu sonuçta. Zor durumda olanlara yardım ediyorsun, el uzatıyorsun. Ä°nÅŸallah böyle insanlar çıkar ortaya" diye konuÅŸtu.
 
"Müslüman bir ülkedeyiz böyle ÅŸeyler bizi mutlu ediyor"
 
Bahattin Kılıç, "Dün burada yoktum ama bugün söyleniyor duydum. Bakkallarda bulunan borçları ödemiÅŸler diÄŸer ihtiyacı olanlara zarfla para dağıtmışlar. Yoldan geçen çocuklara 50 TL dağıtmışlar. Bu tür hayırlar bize her zaman lazım. Allah razı olsun diyoruz. Ä°nanın o an eline geçtiÄŸinde gülücüÄŸü mutluluÄŸu her ÅŸeye deÄŸer. Ä°nÅŸallah yerine oturur. Bakkallarda bin TL üzerinde borcu olanların bile borçları kapanmış. Müslüman bir ülkeyiz. Böyle ÅŸeyleri duyunca bizler mutlu oluyoruz" diye konuÅŸtu.
 
"Komşusunu en iyi komşusu tanır"
 
Ä°smini vermeyen bir mahalleli ise "GeçtiÄŸimiz günlerde hem Ä°stanbul’da hem de Antalya’da ölümler oldu. Ä°nanın komÅŸusunu en iyi komÅŸusu tanır. EÄŸer bir sıkıntısı varsa en iyi de o bilir. Ne yazık ki insanlık ve komÅŸuluk bitiyor mu bilemiyorum ama o ölümler bizi üzdü. Ä°ki ayrı aile siyanürle canlarına kıydı. EÄŸer komÅŸumuza el uzatırsak inanın belki de bu tür olayların önüne geçeriz. Bu hayırsever iÅŸ adamından da Allah razı olsun. Bize gelmedi ama gerçekten seçtikleri kiÅŸiler de mahallede ihtiyacı olan kiÅŸiler" diye konuÅŸtu.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.