Sosyal Medya

Erdoğan: AB’nin sonunu ikiyüzlülüğü getirecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’nde konuştu. Erdoğan, ''AB’nin sonu işte bu ikiyüzlülüğünden olacaktır. Bu gidiş iyi değil. İşte Brexit. Bunlar durup dururken olmadı. "Kapıları açarız" dediğimiz zaman tutuşuyorlar. Tutuşmayın... Vakti saati geldiğinde kapılar da açılır'' dedi.



Ä°ÅŸte ErdoÄŸan’ın konuÅŸmasından satır baÅŸları:
 
Ä°lçede cumhurbaÅŸkanı adına görev yapan en yüksek devlet görevlisidir. Bizim gözümüzde baÅŸarılı kaymakam görev yaptığı ilçeden ayrıldıktan sonra da ismi uzun süre hayırla yad edilen kiÅŸidir.
 
Kaymakamlarımız bekar ya da evli ÅŸoförün yanına oturmalı, kamyonete kömür mü erzak mı koyacak hepsini yüklemeli ve sonra da ev ev dolaÅŸmalı. Kapıyı çalmalı veya içerden gelen sese kulak vermeli. 'Kim geldi' denildiÄŸinde de 'kaymakam' demeli. Kolileri ya da kömürü, odunu indirivermeli. Bununla siz CumhurbaÅŸkanınızın gören gözü, duyan kulağı, konuÅŸan dili olmalısınız.
 
'ULUSLARARASI MÜCADELENÄ°N Ä°ÇÄ°NDEYÄ°Z'
 
Åžu an uluslararası bir mücadelenin içindeyiz. Yedi düvele karşı dimdik ayakta durmaya devam ediyoruz.
 
Bağıranlar, konuÅŸanların hiçbirinin sınırı var mı? Yok. Dert baÅŸka… Biz 911 km sınırı olan Türkiye olarak taciz ediliyorsak buna karşı sessiz kalamayız. Her kazanımızın gerisinde çok büyük emek ve fedakarlık var.
 
Ä°kinci Dünya Savaşı’nda 50 milyon insanın ölümünden sorumlu olanların Bize insanlık dersi vermeye kalkmalarını acı bir tebessümle karşılıyoruz. Ruanda’da 1.5 milyon insan öldüreceksin, utanmadan bize insanlık dersi vermeye kalkacaksın. Bizim tarihimizde asla böyle bir ÅŸey yok.
 
'ÅžU DÖNEMÄ°N SEMBOL MÜCADELE ALANI SURÄ°YE TOPRAKLARIDIR'
 
Åžu dönemin sembol mücadele alanı Suriye topraklarıdır. Suriye krizi baÅŸladığından beri masumlara kucak açarken diÄŸer yandan sınırlarımızı korumanın gayreti içinde olduk. 2015’te Antalya’da yapılan G-20 zirvesinde tüm liderlere güvenli bölge de dahil sonuç alıcı öneride bulundum.
 
Gündemimize bugün girmedi, Obama döneminde girdi. Oluk oluk kanın aktığı o günlerde kimse bu teklife dönük bakmamıştı. Åžimdi Türkiye terör örgütlerinden temizleyince birden bu konular akla geliyor.
 
'AB'NÄ°N SONU Ä°KÄ°YÜZLÜLÜÄžÜNDEN OLACAKTIR'
 
AB’nin sonu iÅŸte bu ikiyüzlülüÄŸünden olacaktır. Bu gidiÅŸ iyi deÄŸil. Ä°ÅŸte Brexit. Bunlar durup dururken olmadı. "Kapıları açarız" dediÄŸimiz zaman tutuÅŸuyorlar. TutuÅŸmayın... Vakti saati geldiÄŸinde kapılar da açılır. Hadi bakalım yüzbinleri bir de siz ağırlayın. Yunanistan’a denizden 100 kiÅŸi gidince bizi telefonla arıyorsunuz, burada 4 milyon var buna sesiniz çıkmıyor.
 
Suriye’de faaliyet gösteren terör örgütlerinin doÄŸrudan ülkemizi hedef aldıklarını da gördük. Bu saldırıların son 6 yılda ülkemizde patlak veren pek çok hadisenin bir parçası olduÄŸunu da biliyoruz.
 
Irak’tan Suriye’ye kadar Türkiye’ye yönelik terör saldırılarının yaÅŸandığı her yerde kritik adımlar attık. Terör örgütlerini inlerinde vurarak felç ettik, yurtiçinde de teröristlere göz açtırmadık. 15 Temmuz darbe giriÅŸimlerinin hedeflerinden biri de bunu çökermekti.
 
Ä°dlib’te Rusya ve Ä°ran’ın desteÄŸiyle oluÅŸturduÄŸumuz nispeten stabil durum nedeniyle milyonlarca insanın hayatını kurtardık. Suriye’nin topraklarında gözümüz yok ama bizim Suriye’de de Türkiye’de de Kürt kardeÅŸlerimizle sorununuz yok. Sorunumuz terör örgütlerinin ta kendisiyledir.
 
'ASKERÄ° SEÇEÄžENE SON SEÇENEK OLARAK BAÅžVURDUK'
 
Batı yatıyor kalkıyor Kürtler aÅŸağı Kürtler yukarı. Hedefi saptırmayın. Böyle diyerek terör örgütlerinin adını vermeyerek Kürt kardeÅŸlerimizi teröristler olarak vasıflandırmış oluyorsunuz. Bu yanlış bir ÅŸey, bunu çözmemiz lazım. Bizler Kürt kardeÅŸlerimizle beraber bu bölgede adım attık. Askeri seçeneÄŸe son seçenek olarak baÅŸvurduk. Afrin’i teröristlerden temizlediÄŸimiz günden beri Fırat’ın doÄŸusunda da izin vermeyeceÄŸimizi binlerce kez anlattık. Devasa ülkelerin liderleri bu teröristlerin baÅŸlarını yanlarına alıp onlarla masaya oturup bu sorunu çözmeye çalışıyorsunuz. Bu ne menem bir iÅŸtir. Bunlara prim veriyorsunuz, şımartıyorsunuz, azdırıyorsunuz Verilen sözlerin tutulması halinde planlarımızı kendi imkanlarımızla hayata geçirmek orunda kalacağımızı altını çize çize söylüyoruz.
 
Attığımız her adımdan önce muhataplarımıza niyetimizi söyledik. ABD’yi Rusya’yı Ä°ran’ı BM’yi bilgilendirdik.
 
Kendilerinden izin almak yerine sadece bilgi vermemizden de bayağı rahatsız olmuÅŸlar. Kimseden izin almaya ihtiyaç yoktur.
 
Bu kararlılığımızı sahada da gösterip 32 km derinlikteki harekat bölgemizi sadece 9 günde ele geçirdik. 4 bin 200 kilometrekareye ulaÅŸtı. Sınır ÅŸehirlerimize attıkları füzeler yüzünden 20 sivil insanımız hayatını kaybetti. Suriye’de 7 askerimiz ile SMO’dan 96 kardeÅŸimiz ÅŸehit oldu. 90 askerimiz yaralandı. Ä°çeriden birileri konuÅŸuyor ya SMO ile ne iÅŸin var? Anladın mı ne iÅŸimiz olduÄŸunu. Onlar benim Mehmedimi yalnız bırakmayanlar.
 
Teröristlerin kayıpları da 795’i buldu.
 
Ülkemize gelen ABD heyeti ile konuÅŸtuk. Niyetimizi belirttik. 120 saatlik ara verilmesi halinde teröristlerin belirlenen alanların dışına çıkarılacağı sözünü aldık. Salı günü akÅŸamı ABD tarafı bize tüm teröristlerin belirlenen alandan çıktığının garantisini yazılı olarak verdi. Bu arada karşımıza teröristler çıkarsak onları tepelemek de en doÄŸal hakkımızdır. Çünkü bu yazılı kayda girmiÅŸtir.
 
Kamışlı ile Ayn El Rab bölgesi Rusya desteÄŸindeki rejim güçlerinin kontrolüne bırakıldı. Aynı oyun Münbiç bölgesinde de oynandı. Karşımızdaki yeni duruma göre deÄŸerlendirmeler yaptık. Putin ile yaptığımız görüÅŸmeler sonunda harekat alanı dışında kalan sınır bölgeleri ile mutabakata vardık. 10 maddelik mutabakatı da kamuoyu ile paylaÅŸtık. Terör örgütü mensupları 150 saat içinde sınırlarımızın 30 km dışına çıkarılarak uzaklaÅŸtırılacaktır. Ä°lk 10 km’si Kamışlı hariç Türkiye ve Rusya ortak devriye bölgesi olacaktır. Terör örgütü bu bölgelerden ülkemizi taciz etmeyi sürdürürse kendi harekat planımızı buralarda da uygulamaya devam edeceÄŸiz.
 
'BÄ°R Ä°LA 2 MÄ°LYON ARASINDA MÜLTECÄ°NÄ°N GERÄ° DÖNÜÅžÜNÜ SAÄžLAYACAÄžIZ'
 
Türkiye’nin tavrı hala aynıdır. Güvenli hale getirilen yerlerde bir ila 2 milyon arasında mültecinin geri dönüÅŸünü saÄŸlayacağız. Asıl çözümün Suriye’deki tüm kesimlerin katılımıyla saÄŸlanacak yeni anayasanın teÅŸkilinden geçtiÄŸini biliyoruz.
 
Suriye’nin toprak bütünlüÄŸünün saÄŸlanması ancak bunun baÅŸarılmasıyla mümkündür. Derdi Suriye’nin geleceÄŸi olan herkesin bu sürecin baÅŸarılı olması için gayret göstermesi ÅŸarttır. Türkiye olarak bizim bu konudaki samimiyetimizi kimse inkar edemez.
 
Süreci rejimi veya terör örgütlerini kullanarak sabote etmeye çalışacak herkesi dünya kamuoyuna ifÅŸa edeceÄŸimizi ifade etmek istiyorum.
 
En büyük bedeli ödeyen biziz…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.