Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den ayrılan ABD heyeti İsrail'e gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye konusunu görüşmek üzere Türkiye'ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, görüşmelerinin ardından Ankara'dan ayrıldı.



KAYNAK: Ä°SLAMÄ° ANALÄ°Z
 
BaÅŸkan Yardımcısı Pence ve heyetinin uçağı 22.40'ta, Pompeo ve heyetinin uçağı da 21.45'te EsenboÄŸa Havalimanı'ndan hareket etti. Heyetleri havalimanından ilgili yetkililer uÄŸurladı.
 
Pompeo ve heyeti iÅŸgal rejimi Ä°srail'e gitti. Henüz resmi bir açıklama gelmezken, Suriye gündemi üzerine görüÅŸmeler yapılacağı siyonist medyada ifade ediliyor.
 
Ne olmuÅŸtu?
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde Pence, Pompeo ve heyetlerini kabul ettiÄŸi görüÅŸmesi 1 saat 40 dakika sürmüÅŸtü.
 
ErdoÄŸan ve Pence'in baÅŸkanlık ettiÄŸi heyetler arası görüÅŸme ise 2 saat 40 dakika sürmüÅŸtü.
 
Heyetler arası görüÅŸmede, Türk heyetinde CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral YaÅŸar Güler hazır bulundu.
 
ABD heyetinde, DışiÅŸleri Bakanı Pompeo, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert Charles O'Brien, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield yer aldı.
 
Dün, Ankara'ya gelen Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu, Milli Savunma Bakanı Akar ve CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın ile görüÅŸmeler yapmıştı.
 
ABD DışiÅŸleri Bakanı Pompeo ve Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'in uçaktan iniÅŸi kameralara yansıdı:

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.