Sosyal Medya

TMSF'den 'Barış Pınarı etkinliğinde dansöz oynatıldı' haberlerine açıklama

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) resmi sitesinde, son günlerde sosyal medyada kurumun adı kullanılarak servis edilen bazı görüntülere ilişkin bir açıklama yayımlandı



Açıklamada "Anlık geliÅŸen rahatsız edici bu durum karşısında TMSF heyetince gerekli tepki ortaya konulmuÅŸ, davetin yapıldığı mekan derhal terk edilmiÅŸtir" denildi.
 
Açıklamada, Türkye'nin kurucu üyeleri arasında yer aldığı Uluslararası Mevduat Sigortacıları BirliÄŸi'nin (IADI) Yıllık Genel Kurul toplantılarının her yıl farklı bir üye ülkede IADI'ın organizasyonunda gerçekleÅŸtirildiÄŸi belirtilerek "Söz konusu etkinlik 7-11 Ekim tarihlerinde Ä°stanbul’da gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. EtkinliÄŸe toplam 84 ülkeden, 102 farklı kurumdan 220’nin üzerinde yabancı katılımcı iÅŸtirak etmiÅŸtir" bilgisi paylaşıldı.
 
"PROGRAMIN Ä°ÇERİĞİ IADI YÖNETÄ°MÄ°NÄ°N Ä°STEKLERÄ° DOÄžRULTUSUNDA BELÄ°RLENMÄ°ÅžTÄ°R"
 
IADI tarafından gerçekleÅŸtirilen söz konusu etkinliÄŸin finansmanının da IADI ve katılımcı ülkeler tarafından karşılandığı, programın içeriÄŸinin yine IADI tarafından belirlendiÄŸi aktarılan açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:
 
"Dolayısıyla, bütün IADI toplantılarında olduÄŸu gibi ülkemizde gerçekleÅŸen toplantılardaki programın içeriÄŸi de tamamen IADI yönetiminin talep ve istekleri doÄŸrultusunda belirlenmiÅŸtir. Bu kapsamda, söz konusu görüntülerin konu edildiÄŸi 10 Ekim günü IADI BaÅŸkanı'nın da iÅŸtirak ettiÄŸi yemekli davet, ücreti tamamen IADI ve katılımcı yabancı ülkeler tarafından ödenen, kurumumuzun da IADI'ın davetlisi olarak iÅŸtirak ettiÄŸi bir organizasyondur. Söz konusu organizasyon öncesinde ülkemizin farklı yörelerine ait folklor gösterisinin yer  alacağı bilgisi tarafımızla da paylaşılmıştır. Ancak, sosyal medyada da yer alan ve kurumumuzca da tasvip edilmesi mümkün olmayan dans gösterisiyle karşı karşıya kalınmıştır."
 
'TMSF HEYETÄ°NÄ°N TAVRI KARÅžISINDA SONLANDIRILDI'
 
Anlık geliÅŸen ve birkaç dakika süren rahatsız edici bu durum karşısında davete katılan TMSF heyetince gerekli tepkinin anında ortaya konulduÄŸu, davetin yapıldığı mekanın tüm TMSF üst yönetimi tarafından derhal terk edildiÄŸi ifade edilen açıklamada, TMSF heyetinin tavrı karşısında dans gösterisinin kalan kısmının da organizasyon yetkilileri tarafından tamamlanmadan sonlandırıldığı aktarıldı.
 
Açıklamada, kurumun üzerine düÅŸen görev ve sorumluluklarını azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceÄŸi belirtilerek, "Bugüne kadar alanıyla ilgili olarak yaptığı baÅŸarılı çalışmalarıyla gündeme gelen ve uluslararası arenada da ülkemizi baÅŸarıyla temsil eden kurumumuzun iradesi dışında geliÅŸen bir konudan dolayı kamuoyunun gündemini meÅŸgul etmesi tarafımızca da üzüntüyle  karşılanmıştır. Bundan sonra da kurumumuz milletimizin menfaati doÄŸrultusunda üzerine düÅŸen görev ve sorumluluklarını azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir" ifadelerine yer verildi.
 
Medyada yer alan haberlerde 'Türk askeri Barış Pınarı Harekatı için Suriye'deyken TMSF'nin etkinliÄŸinde ise sahnede dansöz oynatıldı' ifadelerine yer verilmiÅŸ ve sosyal medyada tepki çekmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.