Sosyal Medya

Alparslan Kuytul'un 15 ve 16 yaşındaki kızlarının mahkemesi: Beraat verildi

Alparslan Kuytul'a özgürlük talebiyle yürüyen ve pankart açan iki kızının yargılandığı davanın duruşması Adana 3. Çocuk Mahkemesinde görüldü.



Furkan Haber'in aktardığına göre Alparslan Kuytul'un iki kızına, kendisi hakkında özgürlük talebiyle yürüdükleri ve pankart açtıkları gerekçesiyle açılan davanın duruÅŸması bugün Adana 3. Çocuk Mahkemesinde görüldü. Hakim istinaf yolu açık olmak üzere beraatlerine karar verdi.
 
Furkan EÄŸitim ve Hizmet Vakfı kurucu baÅŸkanı Alparslan Kuytul'un kızı Meryem Kuytul, gerçekleÅŸtirilen mahkeme sonrasında Furkan Haber'e açıklamalarda bulundu. Babasının ve kendisinin suçsuz olduÄŸunu ifade eden Kuytul, “Haklı olduÄŸumuza ve babamızın suçsuz olduÄŸuna sonuna kadar inanıyorum. Bu yaşımda da olsam bir davaya karışmış olmak benim için bir gururdur” ifadelerini kullandı.
 
HEM BABAMIN HAKKINI HEM DE KENDÄ° HAKKIMI SAVUNMUÅž OLDUM
 
Alparslan Kuytul'un kızı Meryem Kuytul'un sözleri ÅŸu ÅŸekilde:
 
Öncelikle haklı olduÄŸumuza ve babamızın suçsuz olduÄŸuna sonuna kadar inanıyorum. Bu yaşımda da olsam bir davaya karışmış olmak benim için bir gururdur. Her çocuÄŸun annesiyle babasıyla yaÅŸamaya, onlarla büyümeye hakkı vardır. Ben de doÄŸal olarak hem babamın hakkını hem de kendi hakkımı savunmuÅŸ oldum. Zaten suçlu olduÄŸumuzu düÅŸünmüyorduk, hakime hanım da bu durumu hukuki açıdan deÄŸerlendirdi ve beraatimize karar verdi. Biz zaten o olayda yürüyüÅŸ yaparak atkı takarak annemize destek oluyorduk. Bir insan babasının veya kendi hakkını savunmayacaksın kimin hakkını savunacak?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.