Sosyal Medya

Trump'tan Beyaz Saray'daki olaylı Suriye toplantısına ilişkin açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Cumhuriyetçi ve Demokrat Kongre üyeleri ile yaptığı ve 'olaylı' geçen Suriye toplantısında, Demokrat Parti'nin üst düzey isimlerinin sinirlenerek odayı terk ettiğini açıkladı.



ABD BaÅŸkanı Trump, Beyaz Saray'daki Suriye toplantısına iliÅŸkin fotoÄŸrafları Twitter hesabından paylaÅŸarak yaÅŸananları anlattı. 
 
Ä°lk paylaşımında, toplantıda çekilen, Pelosi, Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi ÇoÄŸunluk Lideri Steny Hoyer'in görüldüÄŸü fotoÄŸrafa yer veren Trump, "Onların beni sevdiÄŸini düÅŸünüyor musunuz?" ifadelerini kullandı.
 
 
Trump ikinci paylaşımında ise Pelosi'nin ayakta konuÅŸurken görüldüÄŸü fotoÄŸrafı paylaÅŸarak, "Asabi Nancy sinirden deliye döndü" notunu düÅŸtü.
 
 
Yaptığı üçüncü paylaşımda ise Pelosi, Schumer ve Hoyer'in koltuklarının boÅŸ olduÄŸu fotoÄŸrafa yer veren Trump, "Hiçbir ÅŸey yapmayan Demokratlar, Pelosi ve Schumer kabine odasından hışımla çıktı" bilgisini paylaÅŸtı.
 
 
Trump yaptığı son paylaşımda ise "Pelosi'nin acilen yardıma ihtiyacı var. Ya üst katındakilerle sorunu var ya da bizim muhteÅŸem ülkemizi sevmiyor. Bugün Beyaz Saray'da tam anlamıyla sinirden deliye döndü. Bu durumu izlemek çok üzücüydü. Onun için dua edin, çok hasta bir insan!" ifadelerini kullandı.
 
 
Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham da toplantıya iliÅŸkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Trump bugünkü toplantıda ölçülü ve kararlıydı. Pelosi'nin toplantıyı terk etmesi ÅŸaşırtıcıydı ancak ulusal güvenlik konusundaki bir toplantıya katılma niyeti göstermediÄŸinden sürpriz olmadı. Demokrat liderler toplantıyı hışımla terk etmeyi ve kameralar önünde sızlanmayı seçti. DiÄŸer herkes odada kaldı ve ülkemiz adına çalıştı" deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
 
Öte yandan Pelosi, Schumer ve Hoyer, toplantının ardından Beyaz Saray'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuÅŸtu. 
 
Schumer, "Trump, özellikle de Pelosi'ye karşı aÅŸağılayıcıydı. Pelosi, sükunetini tamamen korudu ancak Trump ona 'üçüncü sınıf siyasetçi' dedi. Bu bir diyalog deÄŸildi. Bu edepsiz bir tartışmaydı ve gerçeklere odaklanmıyordu" demiÅŸti.
 
Pelosi ise Trump'ın, Kongre'de kabul edilen ve Suriye kararını kınayan karar tasarısı nedeniyle çok sinirlendiÄŸini belirterek, "Üzülerek söylüyorum, Trump'ın sinirden delirmesine ÅŸahit olduk" diye konuÅŸmuÅŸtu.
 
BEYAZ SARAY'DAKÄ° SURÄ°YE TOPLANTISI
 
Trump, Beyaz Saray'da ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi'nden Cumhuriyetçi ve Demokrat isimlerle bir araya gelmiÅŸti. Basına kapalı gerçekleÅŸtirilen görüÅŸmede, Suriye'deki son geliÅŸmeler ve Türkiye'nin Suriye'de yürüttüÄŸü operasyon ele alınmıştı. 
 
Beyaz Saray muhabirleri, Temsilciler Meclisi'nden kısa süre önce geçen ve Suriye kararını kınayan karar tasarısı nedeniyle Trump'ın gergin olduÄŸunu ve toplantıyı kısa kestiÄŸini aktarmıştı.
 
ABD Temsilciler Meclisi, BaÅŸkan Trump'ın, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı baÅŸlatmasıyla sonuçlanan Suriye'nin kuzeyinden asker çekme kararına karşı çıkan tasarıyı onaylamıştı.
 
Tasarı, 354'e 60 ÅŸeklinde ezici bir çoÄŸunlukla kabul edilmiÅŸti.
 
Türkiye'nin operasyonun durması yönünde çaÄŸrı yapan tasarı, 'Suriyeli Kürtlerin desteklenmesi gerektiÄŸini' ön görüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.