Sosyal Medya

ABD Savunma Bakanı Esper'den Türkiye'yi suçlayan açıklamalar

ABD Başkanı Donald Trump'ın tehditleri ve Hazine Bakanlığı'nın yaptırım kararının ardından Savunma Bakanı Mark Esper de Türkiye'yi Barış Pınarı Harekatı nedeniyle suçlayan açıklamalar yaptı.



ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoÄŸusunda yürüttüÄŸü Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Twitter'da bir dizi paylaşımda bulundu.
 
"Türkiye CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ABD ile uluslararası toplumun muhalefeti ve tekrarladığı uyarılarına raÄŸmen Suriye'nin kuzeyine tek taraflı iÅŸgal emri verdi" diyen Esper ÅŸöyle devam etti:
 
"Bu, geniÅŸ çaplı can kayıpları, sığınmacılar, yıkım, emniyetsizlik ve ABD askeri güçlerine büyüyen tehditle sonuçlandı.
 
Türkiye'nin sorumsuz eylemleri nedeniyle Suriye'nin kuzeyinde ABD güçlerinin karşılaÅŸtığı risk kabul edilemez bir düzeye ulaÅŸmıştır. Aynı zamanda daha geniÅŸ çaplı bir çatışmanın içine çekilme riskiyle karşı karşıyayız. Dolayısıyla ABD BaÅŸkanı'nın talimatıyla Savunma Bakanlığı ABD askeri personelini Suriye'nin kuzeyinden planlı ÅŸekilde çekmektedir.
 
"Türkiye'nin tek taraflı eylemi sorumsuz ve düÅŸüncesizce. IŞİD'in potansiyel diriliÅŸi, olası savaÅŸ suçları ve büyüyen insani kriz dahil sonuçlarının tüm sorumluÄŸu CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a aittir."
 
"Gelecek hafta ziyaret edeceÄŸim NATO'da diÄŸer müttefiklerimize Türkiye'nin bu berbat eylemlerine karşı kolektif ve bireysel diplomatik ve ekonomik önlemler almaları için baskı yapmayı planlıyorum. Açıklamamın tamamı aÅŸağıda:"
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.