Sosyal Medya

Güncel

ABD, 3 Türk bakanı yaptırım listesine aldı

Yaptırım listesinde Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da var



ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik yaptırımları içeren baÅŸkanlık kararnamesini imzalayacağını açıklamasının ardından Hazine Bakanlığı, iki bakanlık ve üç bakanın yaptırım listesine alındığını duyurdu.
 
ABD Hazine Bakanlığı, Türkiye'nin "Barış Pınarı Harekatı" kapsamında Suriye'ye yönelik operasyonuna iliÅŸkin yaptırım kararlarını duyurdu.
 
Açıklamada, Türkiye'nin operasyonunun IŞİD'le mücadeleyi tehlikeye attığı ve bölgede istikrarsızlığa neden olabileceÄŸi ileri sürüldü.
 
Bakanlık açıklamasında, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yaptırım listesine alındığı bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının da yaptırım listesine eklendiÄŸi kaydedildi.
 
ABD Hazine Bakanlığı'nın açıklamasında "Bu bakanlık ve yetkililerin belirlenmesi, Türk hükümetinin bölgenin barışı, güvenliÄŸini ve istikrarını daha da bozan eylemlerinin bir sonucudur. Gerekirse ilave yaptırımlar uygulamaya hazırız" denildi.
 
Buna göre yaptırım listesine eklenen kiÅŸi ve kurumların varsa ABD'deki mal varlıkları dondurulurken bu kiÅŸi ve kurumların ABD ile finansal iÅŸlemler yapmalarının da engellendiÄŸi belirtildi.
 
Pompeo'dan açıklama
 
Türkiye'ye karşı yaptırımlarla ilgili ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo'dan da bir açıklama geldi. Pompeo, Trump'ın imzaladığı yaptırım kararnamesinin, ABD Maliye Bakanlığı ve DışiÅŸleri Bakanlığı'na Suriye'deki eylemlerinden dolayı kiÅŸiler, kurumlar ve Türk hükümetiyle iÅŸbirliÄŸi yapanlara karşı yaptırımları deÄŸerlendirme ve uygulama yetkisi tanıdığını kaydetti.
 
Pompeo, ''BaÅŸkan'ın açıkça ortaya koyduÄŸu gibi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoÄŸusundaki adımları IŞİD'le mücadeleye ciddi ölçüde zarar veriyor ve tüm bölgenin güvenliÄŸini tehdit ediyor. Türkiye'nin operasyonu devam ederse, giderek etkisin arttıran ve ürkütücü bir insani krizi tırmandıracak ve potansiyel anlamda felaket sonuçlar yaratacak. Bu kararname altında daha fazla yaptırımların acısını yaÅŸamamak için Türkiye Suriye'nin kuzeydoÄŸusundaki tek taraflı saldırısına derhal son vermeli ve ABD'yle diyaloga geri dönmeli'' ifadesini kullandı.
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.