Sosyal Medya

Esad-PYD Anlaşması Neler İçeriyor

Suriyeli Kürtlerle Şam yönetiminin yaptığı anlaşmanın içeriği merak konusu. İşte bilinenler...



Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nda ilerleme kaydetmesinin ve ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki bütün askerlerini çekme kararını açıklamasının ardından dün Suriye’de sahada çarpıcı bir geliÅŸme yaÅŸandı: Suriye’nin kuzeydoÄŸusunu kontrol eden Kürtler Åžam yönetimiyle anlaÅŸtı; Suriye ordusu askerleri 2012’den bu yana ilk kez bölgeye dönmeye baÅŸladı. Peki Åžam ile Kürtler arasındaki anlaÅŸma neyi kapsıyor?
 
‘SINIR HATTI BOYUNCA KONUÅžLANACAK’
 
Suriye’nin kuzeyini yöneten Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu’ndan dün gece yapılan açıklamada, Suriye ordusunun Türkiye sınırına konuÅŸlanacağı belirtildi; ‘Suriye’nin kuzeyindeki Kürt liderliÄŸinin, Suriye ordusunun bütün sınır hattı boyunca konuÅŸlanmasını ve sınırların bu ÅŸekilde korunmasını kabul ettiÄŸi’ ifadeleri yer aldı.
 
‘ANLAÅžMA ASKERÄ°, SÄ°YASÄ° MESELELER SONRA ELE ALINACAK’
 
Dış basına konuÅŸan Kürt yetkililer ise anlaÅŸmanın ÅŸu an için sadece askeri içeriÄŸi olan bir ‘ön mutabakat’ olduÄŸunu söylüyor. Reuters’a konuÅŸan kaynaklar, siyasi konuların daha sonra ele alınacağını söyledi.
 
Buna göre, anlaÅŸma uyarınca hükümet güçleri sınır bölgelerine batıda Menbic, kuzeydoÄŸuda da Derik’ten giriÅŸ yapmaya baÅŸlayacak. Åžu an için yerel yönetimlerin Åžam’a bırakılması öngörülmüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.