Sosyal Medya

Kaz Dağları Projesi Askıya Alındı

Kaz Dağları'nda siyanürle altın arayan Kanada merkezli Alamos Gold şirketinin dün sona eren ruhsatı yenilenmedi. Şirket, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada Kirazlı projesindeki tüm inşaat faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu. Bölgedeki altın arama faaliyetlerine ormanlar kesildiği için tepkiler yükselmiş ve STK'lar eylemler yapmıştı.



Alamos Gold Åžirketi, bugün yaptığı açıklamayla 13 Ekim 2019 tarihinde sona eren ruhsatının yenilenmesini beklerken, Kaz DaÄŸları'ndaki faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.
 
Ä°NÅžAATLAR DURDURDULDU
 
Åžirketin madencilik ruhsatının iptal edilmediÄŸinin fakat ruhsatı yenilenene kadar baÅŸka inÅŸaat faaliyeti yürütemeyeceÄŸinin aktarıldığı açıklamada, ÅŸirketin Enerji Bakanlığı ile ruhsat yenilenmesi için görüÅŸmelere devam edeceÄŸi de bildirildi.
 
2021'DE FAALÄ°YETE GEÇECEK
 
Öte yandan Kaz DaÄŸları'ndaki projeyi yürüten DoÄŸu Biga Madencilik'in sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, Kirazlı Altın Madeni Projesi'nin 2020 sonlarında faaliyete geçeceÄŸi belirtildi. 
 
KAZ DAÄžLARI PROTESTOSU
 
Kaz DaÄŸları'nın olduÄŸu bölgede altın arama çalışmalarını protesto etmek geçtiÄŸimiz aylarda yürüyüÅŸ düzenlenmiÅŸti. Göstericiler ellerinde "Kaz DaÄŸları hepimizin", "Kaz DaÄŸları’nın üstü altından deÄŸerlidir", "Suyuma ve toprağıma dokunma" pankartları taşımış, Twitter'da da #Kazdağınadokunma etiketi trend olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.