Sosyal Medya

Harekatının Yönetildiği 'Çelik Duvarlı' Merkezden Kareler

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör unsurlarına karşı başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı, cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nden yönetiliyor. Askeri amaçla ilk kez Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan ve 15 Temmuz sonrası yenilenen Harekat Merkezi, çelik destekli özel bir betonla çevrili ve kripto telefonlarla donatılmış durumda.



Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAÅž terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı 9 Ekim 16.00 itibariyle baÅŸlattı.
 
 
Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait F16 savaÅŸ uçakları, Türkiye'nin güney sınırında oluÅŸturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla baÅŸlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında YPG/PKK hedeflerini vurdu.
 
ErdoÄŸan harekat için özel merkezde
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Barış Pınarı Harekatı Koordinasyon Toplantısı yapıldı.
 
 
Toplantı için tercih edilen mekan, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi oldu. Aynı merkez daha önce Zeytin Dalı Harekatı sırasında da aktif olarak kullanılmıştı.
 
Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi, devletin zirvesinin güvenli ÅŸekilde konumlanacağı ve karşı harekâtı yürüteceÄŸi bir merkez olarak inÅŸa edildi. Merkez, doÄŸal afetlerde kriz; savaÅŸ durumu, kimyasal, biyolojik, nükleer ve siber saldırılar ile terör eylemlerinde ise Hükümet Harekât Merkezi olarak kullanılıyor.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.