Sosyal Medya

Trump'tan skandal Türkiye açıklaması: Limiti aşarsa ekonomiyi yok ederim

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeyinden çekilme ve Türkiye'nin harekatına yeşil ışık yakma kararının ardından, kendine özgü üslubuyla bu kez Ankara'yı tehdit etti. Trump, IŞİD'le savaşta Amerikan müttefiki olan Suriyeli Kürtler lehine bir denge oluşturmaya çalışır göründüğü açıklamasında, "Eğer Türkiye, limitleri aştığına kanaat getirdiğim herhangi bir şey yaparsa, Türkiye'nin Ekonomisini (geçmişte yaptığım gibi!) tamamen imha edeceğim ve yok edeceğim" dedi.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine harekâtına yeÅŸil ışık yakması, harekât bölgesinden asker çekme kararı alması ve IŞİD’li tutukluların sorumluluÄŸunu da Ankara’ya bırakması sonrasında yeni bir açıklama yaptı. Kendine özgü üslubuyla bir ‘denge’ arayışında görünen Trump, bu kez Türkiye’ye ekonomik bir tehdit savurdu.
 
Trump Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Suriye’nin kuzeyinde limitleri aÅŸan bir ÅŸey yapması halinde, Türkiye ekonomisini tamamen yok edip ortadan kaldıracağı’ ifadelerini kullandı.
 
ABD BaÅŸkanı’nın paylaşımının tercümesi özetle ÅŸöyle:
 
“GeçmiÅŸte güçlü bir biçimde ifade ettiÄŸim gibi ve sadece tekrarlamak için, eÄŸer Türkiye, benim büyük ve benzersiz bilgeliÄŸim dahilinde limitleri aÅŸtığına kanaat getirdiÄŸim herhangi bir ÅŸey yaparsa, Türkiye’nin Ekonomisini (geçmiÅŸte yaptığım gibi!) tamamen imha edeceÄŸim ve yok edeceÄŸim. Onlar, Avrupalılar ve diÄŸerleriyle birlikte yakalanan IŞİD savaÅŸçılarını kontrol altında tutmalılar. ABD herhangi birisinin bekleyeceÄŸinden çok daha fazlasını yaptı, buna IŞİD halifeliÄŸinin yüzde 100’ünü ele geçirmek de dahil. Åžu an bölgedeki diÄŸerlerinin, ki bazıları büyük servete sahip, kendi topraklarını korumasının vakti geldi.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.