Sosyal Medya

15 Temmuz'da Sela Okuyan Müezzine Saldıranlar Hapis Yatmayacak

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan müezzin Mehmet Kuzgun'un darbedilmesine ilişkin davada 3 sanıktan İlknur F. iki ayrı suçtan 2 yıl 6 ay 16 gün, Adil C. 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı, diğer sanık ise beraat etti.



Ä°zmir'de, FETÖ'nün darbe giriÅŸiminde bulunduÄŸu 15 Temmuz 2016 gecesi sela okuyan müezzin Mehmet Kuzgun'un darbedilmesine iliÅŸkin davada mahkeme heyeti, sanıklardan Ä°lknur Falkowski'yi 2 yıl 6 ay 16 gün, Adil CoÅŸkun'u 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı, diÄŸer sanığın ise beraatına hükmedildi. 
 
Ä°zmir 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruÅŸmaya tutuksuz sanıklar Adil CoÅŸkun ve P. D, müÅŸteki emekli müezzin Mehmet Kuzgun, tarafların avukatları ve yakınları katıldı. Yurt dışında yaÅŸadığı belirtilen tutuksuz yargılanan sanıklardan Ä°lknur Falkowski ise duruÅŸmada yer almadı.
 
Mahkeme BaÅŸkanı'nın, daha önceki duruÅŸmada camideki zararın sanıklar tarafından karşılanması gerektiÄŸi kararını hatırlatması üzerine, sanıklar P.D. ve Adil CoÅŸkun, emniyet tarafından 2 bin 300 lira olarak belirlenen cam bedelini, emanete aldırmak üzere mübaÅŸire teslim etti.
 
MüÅŸteki Kuzgun, sanıklardan ÅŸikayetçi olduÄŸunu dile getirerek, "Olaydan sonra bana 'Davadan vazgeç ne istersen veririz' dediler ama kabul etmedim. Adalete güveniyorum." dedi.
 
Sanıklar Adil CoÅŸkun ve P.D. ise müÅŸtekinin iddialarını kabul etmediklerini belirterek, piÅŸman olduklarını söylediler.
 
Cumhuriyet Savcısı, önceki duruÅŸmadaki mütalaasını yineleyerek, zararın karşılanmasından dolayı mala zarar verme suçunda indirim yapılması yönünde görüÅŸ bildirdi.
 
Mahkeme heyeti sanıklardan Ä°lknur Falkowski'ye "kamu görevlisine hakaret" suçundan, 1 yıl 3 ay 16 gün, "ibadethanelere zarar verme suçundan" 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, Adil CoÅŸkun'u ise "basit yaralama suçundan" 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
 
Diğer sanık P.D. ise beraat etti.
 
Sanıklar, "örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme suçundan" ise beraat etti.
 
Müezzine "Devlet Övünç Madalyası" ve "Gazilik Beratı" verilmiÅŸti
 
Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kuzgun'un, 15 Temmuz gecesi sela okuması nedeniyle camiye gelen kiÅŸilerce tartaklanması ve giriÅŸ kapısının camlarının kırılması güvenlik kamerasına yansımıştı.
 
Kuzgun'un ÅŸikayeti sonrası baÅŸlatılan incelemede eylemi gerçekleÅŸtirdikleri tespit edilen Adil CoÅŸkun ve P.D. gözaltına alınmış, Ä°lknur Falkowski'nin ise ülkeden ayrıldığı ve yurt dışında ikamet ettiÄŸi belirlenmiÅŸti.
 
Sanıklar hakkında "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs etme" suçundan dava açılmıştı.
 
Darbedilen ve daha sonra emekli olan müezzin Mehmet Kuzgun ise "Devlet Övünç Madalyası" ve "Gazilik Beratı" almıştı.
 
Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.