Sosyal Medya

Habertürk TV'nin Ankara Temsilcisi muhalefetin Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Habertürk'te Ebru Baki'nin sunduğu Para Gündem'de güncel ve siyasal gelişmeler ve olası erken seçimde muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ele alındı.



Habertürk TV'nin Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, CumhurbaÅŸkanlığı seçimleri öncesi muhalefetin AK Parti Genel Genel BaÅŸkanı ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın karşısına çıkaracağı aday konusunda deÄŸerlendirmelerde bulundu.
 
Bülent Aydemir, muhalefetin ErdoÄŸan'ın karşısına CumhurbaÅŸkanı adayı olarak Ali Babacan'ı çıkaracağını iddia etti. Aydemir açıklamasında "Ama ben bunu bilgiye dayalı olarak söylüyorum; Ali Babacan bu partinin genel baÅŸkanı olarak yola çıkarsa, CumhurbaÅŸkanı adayı da Ali Babacan olacaktır" dedi.
 
Bülent Aydemir'in olası erken seçimde muhalefetin CumhurbaÅŸkanı adayı ile ilgili açıklaması ÅŸöyle:
 
"CHP'LÄ°LER ABDULLAH GÜL ADAY GÖSTERÄ°LÄ°RSE BAÅžKASINA OY VERÄ°R"
 
"CHP yerel seçimlerde yüzde 30'u aÅŸtı, Ä°stanbul'da yüzde 50'yi aÅŸtı Ekrem Ä°mamoÄŸlu ile. CHP bu ÅŸartlarda "Abdullah Gül'ü çatı aday gösteriyorum" derse siyaseten intihar etmiÅŸ olur.
 
Çok net söylüyorum. Hani 'ortak aday' dediniz ya! BaÅŸka formül görünmüyor! Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın karşısına çıkacak bir isim. Bu bloÄŸa karşı, bloÄŸu bölmeyecek bir isim olacak. CHP'lilerin önemli bir bölümü bu baÅŸarı saÄŸlanmışken, gidip Abdulah Gül'ü aday gösterirse baÅŸkasına oy verir net söylüyorum.
 
 Siyaset, realiteler üzerine yapılan bir ÅŸeydir. Ben ÅŸöyle düÅŸünüyorum, sen ÅŸöyle düÅŸünüyorsun ben bunlara girmeyeceÄŸim.
 
 BÄ°LGÄ°YE DAYALI SÖYLÜYORUM: ADAY ALÄ° BABACAN
 
Ama ben bunu bilgiye dayalı olarak söylüyorum; Ali Babacan bu partinin genel baÅŸkanı olarak yola çıkarsa, CumhurbaÅŸkanı adayı da Ali Babacan olacaktır. Orada ittifaklar baÅŸka bir ÅŸey geliÅŸtirir. Denilir ki, "Olmuyor, böyle ittifakla yürüyelim", baÅŸka bilmediÄŸimiz ÅŸeyler devreye girer. Daha çok erken bunları konuÅŸmamız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.