Sosyal Medya

Özel / Analiz Haber

İhsan Süreyya Sırma, Şule Yüksel Şenler ile ilgili anısını kaleme aldı

Yıl 1988, Zilhicce ayının 9’unu 10’una bağlayan gece… Arabistan’ın bozkır çöllerinde, Arafat’tan süzülmüş binlerce insan, Yaratıcılarının rızasını kazanmak için yürüyor, yürüyorlardı.



Kefeni andıran iki beyaz bez parçasına bürünmüÅŸ, baÅŸları açık erkekler ve deÄŸiÅŸik örtüler içinde binlerce kadın, çoluk-çocuk aynı hedefe doÄŸru yürüyor, her biri dünyanın deÄŸiÅŸik yöresinden gelmiÅŸ bu insan seli deÄŸiÅŸik dillerde dualar ediyorlardı. Kim bilir ne arzular, dilekler saklıydı bu insan selinin dualarında. Kimileri devletlerinin, Müslüman oldukları için kendilerine uyguladıkları zulümden kurtulmak için, kimileri, emperyalist Batı devletlerinin aralarına zerk etmiÅŸ olduÄŸu milliyetçilik zehrinden dolayı yitirilen binlerce Müslüman gencinin cehaletlerinin kurbanı olarak, haki veya sivil giysiler içerinde daÄŸların uçurumlarında yok yere ölümlerine aÄŸlıyor, onlar için Yüce Yaratıcı’dan af diliyorlardı. Adeta bir dua ve af dileme nehri akıyordu Müzdelife’ye doÄŸru…
 
Ve aralarında birisi vardı ki, en düÅŸünceli ve en çok dua okuyanlardandı... Bazen duruyor, “Allah! Allah!” deyip kendine gelmek istiyor, bazen de, “Ya Rabbi Senin emrin olduÄŸu için başımı örttüÄŸüm ÅŸu bez parçasının, benim(!) devletime ne zararı vardır ki, asırların mirası olan bu devlet, bu bez parçası ile mücadele etmeyi, devletin ilkesi olarak kabul etmiÅŸ, devletin onca sorunu varken; anarÅŸi, devletin kaynaklarını talan etme; devletin, beceriksizlikten ve de hainlikten dolayı adeta vatandaÅŸlarına hizmet etme yerine, ona zulmetmeyi ilke kabul etmesinin sonucu olarak, insanların, bu zulmün neticesinde neredeyse devletlerine düÅŸman olacakları, insanların insanlıktan uzaklaÅŸmaya baÅŸladığı bir ortamda, baÅŸörtüsüyle uÄŸraşıyorlar; baÅŸörtülü üniversite öÄŸrencilerine hayat hakkı tanımıyorlar!”
 
Gece iyice ilerlemiÅŸ, büyük insan seliMüzdelife’ye varmıştı. Hacı adaylarının tamamı, orada geçirecekleri birkaç saat içinde kalacakları uygun bir yer arıyorlardı… Herkes tatlı bir telaÅŸ içerisindeydi. Kimi abdest tazeleme derdinde, kimi sabahleyin insanlığın baÅŸ düÅŸmanı, Allah’a ilk isyan eden, daima kâfirlerin safında yer alan, kötülük sembolü olan Åžeytan denen mel’È—nu sembolik olarak taÅŸlamak için taÅŸ topluyor, kimisi de çıkınından çıkardığı ekmeÄŸi yemeÄŸe çalışıyordu. Kıbleye yönelmiÅŸ, Allah için namaz kılanların çoÄŸu, ibadetlerinin bu kutsal makamında aÄŸlıyor; akıllarından geçen günahlarının affedileceÄŸini umuyor, rükû ediyor, secde ediyorlardı.
 
Bu satırların sahibi Tarihçi de, en çok müminlerin düÅŸmanı olan Åžeytan’ı recmetmek için taÅŸlarını toplamış, beraber getirdiÄŸi eÅŸine Haccın faziletini, zengin-fakir bu insan selinin, sırf Allah’ın rızasını kazanmak için bu çöllere düÅŸtüklerini, her ÅŸeye kadir olan Allah’ın, kullarını boÅŸ çevirmeyeceÄŸini, Müslümanlara, ülkelerinde yapılan zulümlere,  mutlaka son vereceÄŸini; ama bunun için Allah’a gerektiÄŸi gibi ve hurafelerden uzak bir ÅŸekilde, samimi olarak kulluk yapılmasının gerektiÄŸini anlatıyordu. 
 
Tarihçi, kendisiyle birlikte Hacca gelmiÅŸ olan eÅŸine bunları anlatırken, onlarla beraber Hacca gelmiÅŸ ve hanım hacı adayları içerisinde en çok aÄŸlayanlardan olan birisi de Tarihçinin hanımı gibi bir taşın üzerine oturmuÅŸ, anlatılanları dinliyordu…
Artık vakit iyice ilerlemiş, hacı adayları yorgunluktan başlarını koyup yatacakları bir yer arıyorlardı.
Tarihçinin eÅŸiyle oturmakta olan hanım hacı adayı,
-      Hocam! Biz de herkes gibi başımızı bir taÅŸa koyup biraz kestirebilir miyiz? Bu ÅŸekilde uyumak caiz mi? Çünkü çok yoruldum. dedi.
Tarihçi,
-      Tabi ki! Hatta, Allah rızası için buraya gelenlerin uykuları da ibadettir! Benim hanım gibi, ÅŸu taşın üzerine başınızı koyup, biraz uyuyun! dedi.
-      BeÅŸ dakika geçmemiÅŸti ki, herkes gibi o da uyandı ve yola devam etmek üzere, tarihçinin hanımıyla abdest tazelemeye gitti…
Ä°ÅŸte bu hanımefendi, Ä°slâm düÅŸmanlarına karşı davası için büyük mücadele vermiÅŸ ve geçtiÄŸimiz günlerde Rahmet-i Rahman’a kavuÅŸmuÅŸ olan Åžule Yüksel Åženler Hanımefendiydi.
Allah nur içinde yatırsın. Amin
 
Ä°slam Tarihi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.