Sosyal Medya

Güncel

Akşener'den 'pejmürde' yorumu: Sayın Soylu önceden de Erdoğan'ın şaftını kıracağını söylüyordu

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İçişleri Bakanı Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'na "Pejmürde ederiz" sözünü yorumlarken "Daha evvel de Sayın Erdoğan için onun da şaftını kıracağını söylüyordu. Siyasetçiler böyle çok iddialı konuşurlarsa gün gelir ayna gibi karşına tutarlar" dedi. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara'ya kayyım atayacağını sanmadığını söyledi.



Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Ä°stanbul ve Ankara’ya kayyım atayacağını düÅŸünmediÄŸini söyledi. AkÅŸener, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu’na “Pejmürde ederiz” diyen Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu’nun daha önce CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan için de “Åžaftını kırarız” dediÄŸini hatırlattı.
 
Balıkesir’in Susurluk ilçesinde ‘Ayran Kültür ve Sanat Festivali’ne giden Meral AkÅŸener, Belediye BaÅŸkanı Nurettin Güney’i makamında ziyaret etti. AkÅŸener, ziyareti sırasında gazetecilere  Diyarbakır, Mardin ve Van büyükÅŸehir belediyesindeki görevlendirmelerle ilgili bir soruya ÅŸöyle yanıt verdi:
 
‘TERÖRLE BAÄžLANTININ KALDIRILMASI GEREKÄ°YOR’
 
“Terörle olan baÄŸlantının ortadan kaldırılması gerekiyor. Teröre yardım ve yataklık yapan her kurum ve ÅŸahsın gereÄŸi yapılmalıdır. Türkiye’de iktidar sahipleri genellikle tumturaklı konuÅŸuyor. Bu tumturaklı konuÅŸmalar hayat boyu siyasetçiyi takip eder. Sayın Süleyman Soylu, Sayın Ä°mamoÄŸlu’nu pejmürde edeceÄŸini söylerken, daha evvel de Sayın ErdoÄŸan için onun da ÅŸaftını kıracağını söylüyordu. Siyasetçiler böyle çok iddialı konuÅŸurlarsa gün gelir ayna gibi karşına tutarlar. Ben, Sayın ErdoÄŸan’ın Ä°stanbul ve Ankara gibi iki büyükÅŸehire kayyum atamak gibi bir çılgınlığa kapılmayacağını düÅŸünüyorum. Türkiye her ne kadar çılgın bir siyasetin içinde olsa da Sayın ErdoÄŸan’ın iki büyükÅŸehrimize böyle bir tavırda bulunmayacağına inanıyorum.”
 
‘CUMHUR Ä°TTÄ°FAKI’YLI YAKINLAÅžMA Ä°ÅžARETÄ° MÄ°?’
 
AkÅŸener’e, 30 AÄŸustos Zafer Bayramı resepsiyonunda CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile tokalaÅŸması hatırlatarak, “Ä°YÄ° Parti-Cumhur Ä°ttifakı yakınlaÅŸmasına iÅŸaret olarak görülebilir mi?” sorusu da yöneltildi. AkÅŸener ÅŸöyle yanıt verdi: “Çok komik bir durum var. Bir yazar, bir yazısının başında ‘Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener’ diyor, daha sonra da aynı kiÅŸi partimizden ‘Ä°P’ olarak bahsediyor. Kafaları karışıyor iÅŸte. Biz parti olarak geçen yıl da milletvekillerimizle resepsiyona katılmıştık, o gün de Sayın ErdoÄŸan ile tokalaÅŸtık. Bu tokalaÅŸmanın bu derece neden büyütüldüÄŸünün, Türkiye ÅŸartlarında neye tekabül ettiÄŸine bakmanız lazım. Biz bu yıl katıldık ve tokalaÅŸtık, geçen yıl da katılıp tokalaÅŸtık. Geçen yıldan buraya ne deÄŸiÅŸmiÅŸ?”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.