Sosyal Medya

Güncel

Memur zammı ile ilgili bakandan açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, memurlara maaş zammıyla ilgili açıklama yaptı. Selçuk "Hakem Kurulu süreci resmen başladı. Hakem kurulunun alacağı karar nihai ve bağlayıcı olacaktır" açıklamasında bulundu.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, memurlara maaÅŸ zammıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamadan öne çıkan baÅŸlıklar ÅŸöyle:
 
HAKEM KURULU SÜRECÄ° RESMEN BAÅžLADI
Müzakereler devam ederken maalesef sendikalar taleplerini daha da yükselterek ortak bir noktada buluÅŸma ihtimalini zayıflattı. Kamu çalışanlarımızın ve emeklilerimizin mali haklarını koruyan bir yaklaşımla yaklaÅŸtık. ÖnceliÄŸimiz masada uzlaşı saÄŸlamak oldu. Hakem Kurulu süreci resmen baÅŸladı. Hakem kurulunun alacağı karar nihai ve baÄŸlayıcı olacaktır.
 
UZLAÅžMA SAÄžLANAMADI
Memur ve memur emeklilerinin 2020-2021 yılı maaÅŸ artışlarının belirleneceÄŸi 5. dönem toplu sözleÅŸme görüÅŸmelerinde 20 AÄŸustos olarak belirlenen müzakere süresi içinde uzlaÅŸma saÄŸlanamadı.
 
TOPLU SÖZLEÅžMEDE ÜÇ GÜNLÜK SÜREÇ BAÅžLADI
GörüÅŸmeler kapsamında hükümet, 16 AÄŸustos'ta Kamu Ä°ÅŸveren Heyeti adına ilk zam teklifini açıklamıştı. 2020'nin ilk altı ayında yüzde 3,5, ikinci altı ayında yüzde 3, 2021'nin ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 2,5 zamdan oluÅŸan bu teklif, memur konfederasyonlarınca kabul görmemiÅŸti. Bunun üzerine hükümet, 18 AÄŸustos'ta 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluÅŸan yeni teklifte bulunmuÅŸtukalmayacak. Bu durumda memur maaÅŸ zamları, geçmiÅŸte olduÄŸu gibi bütçe kanunu ile belirlenecek.
 
.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.