Sosyal Medya

Ermenistan, Azerbaycan ile sınırının tekrar çizilmesi için BM'e başvurdu

Birleşmiş Milletler’e (BM) üye olmak için de başvuruda bulunan Batı Ermenistan Cumhuriyeti Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki sınırının yeniden çizilmesi amacıyla BM’e başvuruda bulundu.



 
Batı Ermenistan Hükümeti bununla ilgili basın bülteni hazırladı. Açıklamada Sevr Barış AntlaÅŸmasının 99’uncu yıldönümü arifesinde, Paris Barış Konferansında Ermenistan sınırlarını belirleyen Özel komisyonunun 24 Åžubat 1920 tarihinde hazırlayan raporundan yola çıkarak Ermenistan-Azerbaycan sınırının çizilmesiyle ilgili hükümlerin hayata geçirilmesi için baÅŸvuruda bulundukları ifade ediliyor.
 
Batı Ermenistan Hükümetine göre Sevr Barış AntlaÅŸmasının Ermenistan ile ilgili Maddelerin hayata geçirilmesi Ermeni halkın haklarının koruması ve Ermeni meselesinin adil, nihai çözümü için büyük önem taşıyor.  
 
Bu BM’e yapılan dördüncü baÅŸvurudur. 2018 yılında ise Batı Ermenistan Hükümeti BM’e üye olmak, ABD 28’inci CumhurbaÅŸkanı Woodrow Wilson’un 22 Kasım 1920 tarihli Ermenistan ve Türkiye arasındaki sınırı hakkında hakem kararının hayata geçirilmesi, Batı Ermenistan ve Kilikya bölgelerinden Türkiye’nin iÅŸgalci kuvvetlerinin dışarı çıkarılması için de baÅŸvuruda bulunmuÅŸtu.
 
BaÅŸvurular 2018 yılının Mayıs ve 2019 yılının AÄŸustos aylarında BM’e gönderilmiÅŸtir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.