Sosyal Medya

Erdoğan'ın Pelikan ziyaretine Davutoğlu kanadından tepki

Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen AK Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde hata yaptık. Evet dedim. Pişmanım" dedi.



Ahmet DavutoÄŸlu’na yakınlığıyla bilinen AK Parti eski Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Selim Temurci, "CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sisteminde hata yaptık. Evet dedim. PiÅŸmanım. Kuvvetler ayrılığının olmadığı yerde demokrasi yoktur. Biz kuvvetler ayrılığını deÄŸil, kuvvetler birliÄŸini oluÅŸturduk” dedi.
 
AK Parti eski Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Selim Temurci’nin açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:
“Ben Sayın CumhurbaÅŸkanı için ölümüne mücadele etmiÅŸ biriyim. Ama ÅŸu çok önemli. O fotoÄŸrafın CumhurbaÅŸkanımız hayatında hiçbir zaman olmaması gereken bir kareydi. Dünyanın neresinde görülmüÅŸtür baÅŸbakanı alaÅŸağı eden bir trol çetesinin mekanına bir ülkenin devlet baÅŸkanın gitmesi. Åžayet ÅŸunun için gittiyse Allah razı olsun. Nasihat için gittiyse. Bu iÅŸin bitirin, bunlar bize yakışmıyor. Bu böyleyse problem yok. Ama görüyorum ki o ziyaretten sonra bu ülkede bakanlık yapmış insanlara, bu ülkenin çok deÄŸerli insanlarına, bu yapıdaki alçaklar cümle kurmaya baÅŸladılar. Biz mücadele etme azmimizi milletimizden alırız. Trol çeteleriyle iktidar belirlenseydi AK Parti ve Recep Tayyip ErdoÄŸan hikayesi bu ülkede olmazdı. Ä°stanbul’u bu çete nasıl kaybettirdiyse önce o iÅŸin hesabını verecek. 31 Mart’ta AK Parti sadece bir seçim kaybetti. 23 Haziran’da ise onurunu ve gururunu kaybettirdi bu çetenin yaptırdıkları. Bu çetenin yaptıklarının seçimlerin tekrarlanmasında etkili olduÄŸunu düÅŸünüyorum. 13 bin oyla kaybedilmiÅŸ bir Ä°stanbul sadece Ä°stanbul’da bir kayıptı. Ama 23 Haziran’da Ä°stanbul üzerinden bütün Türkiye’yi kaybetmiÅŸ bir algıyı yaratmak ancak FETÖ benzeri bir Pelikan oyunudur. Ve bu baÅŸarılmıştır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.