Sosyal Medya

Ahmet Türk: Yaşananlar kanunsuzluk ve hukuksuzluktan başka bir şey değildir

İçişleri Bakanlığı kararıyla yerine ikinci kez kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, "Yaşananlar kanunsuzluk ve hukuksuzluktan başka bir şey değildir" dedi.



Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi EÅŸ BaÅŸkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin BüyükÅŸehir Belediyesi EÅŸ BaÅŸkanı BaÅŸkanı Ahmet Türk ve Van BüyükÅŸehir Belediyesi EÅŸ BaÅŸkanı Bedia Özgökçe Ertan görevden alındı.
 
Mardin Valisi Mustafa Yaman ikinci kez Ä°çiÅŸleri Bakanlığı kararıyla Mardin BüyükÅŸehir Belediyesi'ne kayyum olarak atandı.
 
31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) yüzde 56’lık bir oy oranıyla belediye eÅŸbaÅŸkanı seçilen Ahmet Türk, yeniden kayyum atanmasına tepki gösterdi.
 
Türk, yaÅŸananları akıl ve mantık ile izah edemeyeceklerini söyledi.
 
'HALKIN Ä°RADESÄ°NÄ° TANIMIYORLAR VE BUNA DEMOKRASÄ° DÄ°YORLAR'
 
"Bunu izah etmek için mantık, akıl yetmiyor" diyen Türk, "Hukukun olmadığı, haksızlığın tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Halkın iradesini tanımıyorlar ve buna da demokrasi diyorlar. Her ÅŸey açık bir ÅŸekilde ortada duruyor” dedi.
 
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, kayyum olarak yolsuzlukla gündeme gelen Vali Mustafa Yaman’ın yeniden atandığını da hatırlatan Türk, ülkedeki siyasetin anti demokratik olduÄŸunun kanıtı olduÄŸunu belirtti.
 
"Siyasetin nasıl yürütüldüÄŸü açık bir ÅŸekilde ortada” diye konuÅŸan Türk, “YaÅŸananlar kanunsuzluk ve hukuksuzluktan baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.