Sosyal Medya

Güncel

Meteoroloji uyardı! Çöl sıcaklıkları geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yarından(15 Ağustos) itibaren 2 gün boyunca yurdun önemli bir bölümünde yüksek sıcaklıkların olacağı uyarısı yapıldı.



ÇarÅŸamba gününden itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde olacağı öngörülüyor.
 
Sıcaklıkların cuma günü itibariyle de kuzeybatı kesimlerden baÅŸlayarak önemli bir ÅŸekilde azalacağı ve kuzey kesimlerde ise gök gürültülü saÄŸanak yağışlı ÅŸekilde geçmesi bekleniyor.
 
Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸünden yapılan açıklamaya göre, çarÅŸamba günü en yüksek hava sıcaklıklarının Ä°ç Anadolu, Ä°ç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu'nun batısında görüleceÄŸi bildirildi. 
 
Hava sıcaklığının perÅŸembe günü ise Ä°ç Anadolu'nun kuzeydoÄŸusu, DoÄŸu Anadolu'nun kuzeyi ile Orta ve DoÄŸu Karadeniz'in iç kesimlerinde mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor.
 
Sıcak havanın neden olabileceÄŸi güneÅŸ çarpması, vücutta sıvı kaybı gibi olumsuzluklara karşı özellikle kronik saÄŸlık problemi bulunanlar, 65 yaÅŸ üstü olanlar ve çocukların dikkatli olmaları gerekiyor.
Ayrıca uzmanlar mevsim normallerinin üstündeki hava sıcaklıklarında özellikle öÄŸle saatlerinde dışarda fazla zaman geçirmemeleri noktasında uyarılarda bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.