Sosyal Medya

Bakan Çavuşoğlu'ndan Fırat'ın Doğusu İçin 'Kararlıyız' Vurgusu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Nasıl Afrin'den temizlendiyse, nasıl Cerablus'tan DEAŞ'lılar temizlendiyse Fırat'ın doğusundan da YPG, PKK'yı temizleyeceğiz." dedi.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Fırat'ın doÄŸusuna yönelik operasyona iliÅŸkin, "Nasıl Afrin'den temizlendiyse, nasıl Cerablus'tan DEAÅž'lılar temizlendiyse Fırat'ın doÄŸusundan da YPG, PKK'yı temizleyeceÄŸiz. Ne pahasına olursa olsun temizlenecektir. Burada kararlılığımızda hiçbir ÅŸekilde deÄŸiÅŸiklik yoktur. Amerika'nın da artık bizi Münbiç gibi oyalama sürecine girmesine de müsaade etmeyeceÄŸiz." dedi.
 
ÇavuÅŸoÄŸlu, Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Antalya Ä°l BaÅŸkanlığında düzenlenen bayramlaÅŸma töreninde, dışarıdan gelecek tehditlere karşı gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti. 
 
Fırat'ın doÄŸusuyla ilgili süreçte önemli adımlar attıklarını, kararlılıklarını gösterdiklerini anlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:
 
"Fırat'ın doÄŸusuyla ilgili ÅŸunu söylüyoruz, ya birlikte temizleyeceÄŸiz ya da Türkiye buraya girecek, buradan da o teröristleri temizleyecek. Nasıl Afrin'den temizlendiyse, nasıl Cerablus'tan DEAÅž'lılar temizlendiyse Fırat'ın doÄŸusundan da YPG, PKK'yı temizleyeceÄŸiz. Ne pahasına olursa olsun temizlenecektir. Burada kararlılığımızda hiçbir ÅŸekilde deÄŸiÅŸiklik yoktur. Amerika'nın da artık bizi Münbiç gibi oyalama sürecine girmesine de müsaade etmeyeceÄŸiz. Bunu açık söylüyoruz, kendilerine de söyledik."
 
"ABD, Münbiç'te üzerine düÅŸeni yapmadı"
Amerika'nın Münbiç konusunda sözünü tutmadığını vurgulayan ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Amerika sözünü tutmamıştır, Münbiç'te oyalamaya girmiÅŸtir, doÄŸru. Çünkü birlikte onayladığımız bir yol haritasını uygulama konusunda Amerika, üzerinde düÅŸeni yapmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti ne söz verdiyse yapar. Ä°ÅŸte güvenilir millet ve devlet olmak, askeri güçle ya da parayla olmaz. VerdiÄŸin sözü tutacaksın, arkasında duracaksın ve 'yaparım' dediÄŸin zaman da yapacaksın. Türkiye'nin farkı budur. Bu konularda hiçbir problem yok. Ama diÄŸer konularda da Türkiye önemli bir aktör oldu."
 
Geçen hafta Ankara'da ve Samsun'da büyükelçilerin bir araya geldiÄŸini anımsatan ÇavuÅŸoÄŸlu, diÄŸer bakanların da katılımıyla ne yaptıkları ve bundan sonra da neler yapacakları konularını deÄŸerlendirdiklerini bildirdi. 
 
Yapılan deÄŸerlendirmeler sonucunda dünyada çeÅŸitli zorluklar olduÄŸunu gördüklerini aktaran ÇavuÅŸoÄŸlu, "Bizim etrafımızda daha fazla zorluklar var, tehditler var, terör var. Ama ÅŸunu rahatlıkla gördük ki, hiçbir problem bizim kontrolümüzün dışında deÄŸildir. Problem bugün de vardır, yarın da olacaktır. Önemli olan bunları yönetebilmektir. Ä°ÅŸte biz CumhurbaÅŸkanımızın liderliÄŸinde tüm sorunları yönetiyoruz, yönetmek için gayret sarf ediyoruz." diye konuÅŸtu. 
 
ÇavuÅŸoÄŸlu, kimsenin karamsarlığa kapılmasına gerek olmadığını vurguladı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.