Sosyal Medya

Güncel

Yunanistan'ın yeni Başbakanı'ndan Erdoğan'a çağrı

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, cesur adımlar atılarak ortak bir yaklaşımda bulunma çağrısı yaptı.



Miçotakis, hükümet programının görüÅŸüleceÄŸi Meclis Genel Kurulunda konuÅŸma yaptı. "Öfkeli bir retorikten uzak durarak" uluslararası hukuk ve dostane iÅŸ birliÄŸi yönünde ilerlemek istediklerini belirten Miçotakis, Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a seslenerek, "Cesur adımlar atacağımız ortak bir yaklaşım için Tayyip ErdoÄŸan'a çaÄŸrıda bulunuyorum." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Miçotakis, "Bu coÄŸrafyada birlikte yaşıyoruz. Gereksiz gerginlikler ve silahlanma yarışı iki ülkeyi de deÄŸerli kaynaklarından mahrum ediyor. Bunlar ülkelerimizin yararına kullanılabilir." ifadelerini kullandı.

Ülkede 7 Temmuz'da düzenlenen erken genel seçimlerde Yeni Demokrasi (ND) partisi tek başına iktidara gelirken, Miçotakis baÅŸbakanlık koltuÄŸuna oturmuÅŸtu.

ÇarÅŸamba günü yeni üyelerinin yemin töreniyle açılan Mecliste, hükümet programının tartışılmasının ardından hükümetin güven oyu alması bekleniyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.