Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan, Kıbrıs Harekâtı yıldönümünde Doğu Akdeniz mesajı

Kıbrıs Harekâtı'nın 45. yılı nedeniyle Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya kutlama mesajı gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ada'nın ve bölgenin zenginliklerinin sadece kendilerine ait olduğunu zannedenler, karşılarında Türkiye ve KKTC'nin kararlılığını bulacaktır" dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Kıbrıs Harekâtı'nın 45. yılı nedeniyle Kuzey Kıbrıs CumhurbaÅŸkanı Mustafa Akıncı'ya kutlama mesajı gönderdi.
ErdoÄŸan mesajında, "Türkiye, Barış Harekâtı’nı, Kıbrıs Adası'nın eÅŸit sahiplerinden biri olan Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını korumak amacıyla gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. Bu konudaki kararlılığımızı tüm dünya bugün de görmektedir. Türk ordusunun, Kıbrıs Türkü’nün canı ve güvenliÄŸi söz konusu olduÄŸunda, 45 yıl önce attığı adımı gerekmesi halinde yine atmakta tereddüt etmeyeceÄŸinden kimse ÅŸüphe duymamalıdır" dedi.
 
DoÄŸu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine iÅŸaret eden ErdoÄŸan, ÅŸu ifadeleri kullandı, "Ada'nın ve bölgenin zenginliklerinin sadece kendilerine ait olduÄŸunu zannedenler, karşılarında Türkiye ve KKTC'nin kararlılığını bulacaktır. Kıbrıs Türkünün Türk milletinin ayrılmaz parçası olduÄŸu gerçeÄŸini deÄŸiÅŸtirme hayali kuranlar, beyhude çabaladıklarını er geç fark edecek. Türkiye, Ada'da adil ve kalıcı çözümün saÄŸlanması için, DoÄŸu Akdeniz'de gerginliÄŸin deÄŸil, barışın hüküm sürmesi için tüm imkanlarını kullanacak."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.