Sosyal Medya

Saldıranlara değil, Kürdistan atkısı açan turistlere soruşturmaya tepki

Trabzon'da IKBY vatandaşı 9 turistin Kürdistan yazılı atkı ile fotoğraf çektirmek isterken saldırıya uğramasıyla ilgili Valiliğin yaptığı açıklama tepki çekti. Hukukçular saldıranlara değil, turistlere soruşturma başlatılmasının benzer olaylar için vahim sonuçlar doğuracağını belirtti.



Trabzon'da IKBY'den Türkiye'ye gelen turistlerin "Kürdistan" yazılı atkı açmasına tepki gösterek kalabalık, turistleri linç etmeye çalıştı. Olay, sosyal medyada PKK propagandasına halkın tepkisi ÅŸeklinde servis edilse de atkıyı açanların IKBY vatandaşı Kürt turistler olduÄŸu anlaşıldı. 
 
Olaylara müdahale eden güvenlik güçleri, 9 turisti gözaltına aldı. 
 
VALÄ°LÄ°K: TURÄ°STLERE SORUÅžTURMA AÇILDI
 
Trabzon ValiliÄŸi'nden yapılan açıklamada ise turistlerin gözaltına alındığı ve haklarında adli tahkikat baÅŸlatıldığı belirtildi. ValiliÄŸin açıklamasına sosyal medyadan tepki geldi. 

Açıklamaya tepki gösterenlerin arasında bulunan Ceza Hukukçusu Adem Sözüer, "Devletin görevi turistlerin can güvenliÄŸini saÄŸlamak, onlara yönelik saldırılarla ilgili gerekli soruÅŸturmayı baÅŸlatmaktır. Turistler hangi suçu iÅŸlemiÅŸler ki gözaltına alınmışlar?" ifadelerini kullandı.

Sözüer ayrıca, "Linçlere göz yumulan bir ülkede sadece turistler deÄŸil o ülkenin vatandaÅŸları da güven deÄŸildir" diyerek tepkisi gösterdi. 

19-07/19/aaa.JPG

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.