Sosyal Medya

Güncel

Alman polisi: Aşırı sağcılar tarafından yerleştirilen 200'e yakın siyah haç kaldırıldı

Almanya'nın doğusunda, aşırı sağcılar tarafından yol kenarlarına yerleştirilen, siyah sprey boyayla boyanmış 200 kadar tahta haç polis tarafından kaldırıldı.



Aşırı saÄŸcılar haçları "yabancılar tarafından öldürülen Almanlar'ı anmak adına" koyduklarını belirtirken, polis "ırkçı nefreti yaymak" süphesiyle, haçları koyanlar hakkında inceleme baÅŸlattı. KuzeydoÄŸu'daki Mecklenburg-Western Pomerania eyaletinin çeÅŸitli yerlerine konulan haçlarda "Göçmenlik öldürür", "Yabancı kurbanı Almanları unutmayacağız" gibi yabancı düÅŸmanı sloganlar da yer aldı.
 
BBC Türkçe'nin aktardığına göre haçların genellikle yoksul bölgelere yerleÅŸtirildiÄŸini belirten yerel basın, istihbarat raporlarına göre aşırı saÄŸcıların bölgede çok iyi organize olduklarına dikkat çekti.
 
ALMANLARIN ÖLDÜRÜLDÜÄžÜNE Ä°NANIYORLAR
 
Aşırı saÄŸcılar 1990'da DoÄŸu ve Batı Almanya'nın birleÅŸmesinden sonra 'binlerce Almanın yabancılar tarafından öldürüldüÄŸünü' iddia ediyor. Alman polisiyse buna dair tek bir kanıt olmadığına dikkat çekiyor. 
 
Almanya'da siyah haçlar, 2014'te ortaya çıkmaya baÅŸladı. Son 5 yıldır her Temmuz ayında aşırı saÄŸcılar ülkede çeÅŸitli yerlere siyah haç yerleÅŸtiriyor. Suriye savaşı nedeniyle ülkeye göçler ise 2015 yılından sonra yoÄŸunlaÅŸtı. "Demir Haç" da denilen sembol, Prusya Krallığı (1701-1918) döneminde 1813'ten sonra bir savaÅŸ niÅŸanı olarak kullanılıyordu. Aynı sembol 2. Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından da kullanılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.