Sosyal Medya

Güncel

Trump'tan Afganistan şartı: Çok güçlü bir istihbarat bırakırsam, çekilirim

ABD Başkanı Trump, Amerikan askerlerini Afganistan'dan çekmek istediğini, ancak güçlü bir istihbarat ağı bırakmadan ayrılması durumunda, ülkede 'terör unsurlarının' güçlenmesinden endişe ettiğini söyledi.



Amerikan Fox News kanalına bir mülakat veren ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Afganistan'daki Amerikan askerlerini çekme planı konusunda önlerinde birçok sorun olduÄŸunu söyledi.
 
Daha önce de olduÄŸu gibi bir kez daha Afganistan'daki ABD askerlerini çekmeyi düÅŸündüÄŸünü kaydeden Trump, "Askerlerimizi çekmeyi istiyorum ama (çekilmeden önce) orada çok güçlü bir istihbarat bırakırım." dedi.
 
"Orada saklanacak çok yer var. Adeta teröristler için bir laboratuvar. Ben teröristlerin Harvard'ı diyorum." ifadelerini kullanan Trump, Afganistan'ı yeterli hazırlık yapmadan terk etmeleri durumunda, ülkede "terör unsurlarının" güçlenip ABD'ye saldırı için bir zemin olabileceÄŸinden endiÅŸe ettiklerini söyledi.
 
AFGANÄ°STAN'DA BARIÅž MÜZAKERELERÄ°
 
Afganistan CumhurbaÅŸkanı EÅŸref Gani yönetimindeki hükümet için büyük tehdit unsuru olan Taliban örgütü, halen ülkenin birçok bölgesinde hakimiyetini koruyor.
 
Hükümetin, geçen yıllarda defalarca Taliban ile barış görüÅŸmelerine baÅŸlamak için çaba sarf etmesi ve bu kapsamda Barış Konseyi kurmasına raÄŸmen henüz bir sonuca ulaşılamadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.