Sosyal Medya

Muvazzaflara eş zamanlı baskın: 42 şüpheli hakkında gözaltı kararı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 28'i muvazzaf 42 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.



Ä°zmir merkezli 18 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik soruÅŸturmada, 28'i muvazzaf olmak üzere 42 ÅŸüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
 
Ä°zmir Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın TSK'deki FETÖ yapılanmasına yönelik soruÅŸturmaları devam ediyor. Bu kapsamda Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığına sızan FETÖ mensuplarının TSK yapılanmasında faaliyet gösterdikleri ve 'mahrem imamlarca' ankesör ya da büfe telefonlarından arandıkları belirlenen, aralarında aktif görevdeki 1 binbaşı, 2 yüzbaşı, 2 üsteÄŸmen, 18 astsubay ve 5 uzman çavuÅŸ ile meslekten ihraç edilen 1 yüzbaşı, 1 teÄŸmen, 4 astsubay, 2 emekli astsubay, sözleÅŸmesi feshedilen 1 astsubay, 1 emekli uzman çavuÅŸ ve askeri okuldan iliÅŸiÄŸi kesilen 4 öÄŸrenci olmak üzere 42 ÅŸüphelinin yakalanması için gözaltı kararı çıkartıldı. 
 
Ä°zmir Emniyet MüdürlüÄŸü ekipleri zanlıların yakalanması için bu sabah Ä°zmir merkezli olmak üzere Ä°stanbul, Ankara, Bursa, Kayseri, Balıkesir, Kütahya, Mardin, Yalova, Çorum, MuÄŸla, Amasya, KahramanmaraÅŸ, Kocaeli, Mersin, EskiÅŸehir, Hatay ve Van'da operasyon baÅŸlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.