Sosyal Medya

Güncel

AK Partili belediyelerden LGBT paylaşımına tepki

Çanakkale'deki AK Partili belediyeler, Çanakkale Belediyesinin resmi Twitter hesabından yapılan LGBT paylaşımına tepki gösterdi.



Biga Belediye BaÅŸkanı Bülent ErdoÄŸan, Ezine Belediye BaÅŸkanı Güray Yüksel, Lapseki Belediye BaÅŸkanı Eyüp Yılmaz, Yenice Belediye BaÅŸkanı Veysel Acar, Karabiga Belediye BaÅŸkanı Ahmet Elbi, GümüÅŸçay Belediye BaÅŸkanı Adnan Pastırmacı, Terzialan Belediye BaÅŸkanı Tuncay Göymen, Geyikli Belediye BaÅŸkanı Mevlüt OruçoÄŸlu, EvreÅŸe Belediye BaÅŸkanı Ali Kamil Soyuak ve Kalkım Belediye BaÅŸkanı Ä°brahim TaÅŸkın tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Çanakkale Belediyesinin sosyal medya hesabından LGBT'ye destek niteliÄŸi taşıyan paylaşımın toplumsal deÄŸerlere, kültüre, gelenek ve göreneklere aykırı olduÄŸu belirtildi.

çanakkale

Kendilerinin AK Partili belediye baÅŸkanları olarak bunu kabul etmedikleri ifade edilen açıklamada, "Bizler son dönemde Çanakkalemizin ulusal ve uluslararası alanda imza attığı baÅŸarılarla, ev sahibi olduÄŸu organizasyonlarla ve ilklerle gündeme gelmesine alışkınız. Åžehrimizin, maneviyatı ve yatırımları dışında ahlaki bir sorun teÅŸkil eden böylesi bir konuyla anılmasını hazmedemiyoruz. Bu davranış, tarihimize, ÅŸehrimize ve bu topraklarda ÅŸehit düÅŸen kahramanlarımıza saygısızlıktır, vefasızlıktır." ifadesi kullanıldı.

biga

Çanakkale'nin merkez ilçe belediyesinden ibaret olmadığının belirtildiÄŸi açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Çanakkale ismi özeldir, Çanakkale tüm dünyanın saygı gösterdiÄŸi kadim bir tarihe sahiptir. Dolayısıyla Çanakkale ismi bu çirkin paylaşımlarla bir arada kullanılamaz. Bu millet buna izin vermez. Belediye baÅŸkanı seçilmek, size bu topraklar adına söz hakkı tanımaz, sadece hizmet sorumluluÄŸu yükler. Belediye baÅŸkanının kendi ÅŸahsi düÅŸüncesi bu yönde olabilir, kendi ÅŸahsi hesabından paylaÅŸabilir fakat belediyenin resmi sosyal medya hesabından bu paylaşımın yapılması doÄŸru deÄŸildir. AK Partili 10 belediye baÅŸkanı olarak bu skandala imza atan tüm kiÅŸi ve yöneticileri kınıyor, bu yanlıştan bir an önce dönerek bizleri de zan altında bırakmalarından dolayı tüm hemÅŸehrilerimizden özür dileme erdemini göstermelerini bekliyoruz."

BELEDÄ°YELERÄ°N TWÄ°TTER HESABINDAN TEPKÄ°

Çanakkale Belediyesi'nin twitter hesabından yaptığı LGBT paylaşımına, Ak Partili birçok belediyenin twitter hesabından da tepki gösterildi.

nevÅŸehir

giresun

pendik

esenler

üsküdar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.