Sosyal Medya

Güncel

İstanbul Valiliğinden ateşli silah açıklaması

İstanbul Valiliği, bayram, düğün, nişan, uğurlama, spor müsabakası ve benzeri etkinliklerde kutlama amacıyla zaman zaman silahla ateş açılmasına ilişkin açıklamada bulundu.



Valilikten ateÅŸli silah kullanımının önlenmesi ve ilgili tedbirlerin alınmasına iliÅŸkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, ÅŸehrin ve vatandaÅŸların huzuru ve güvenliÄŸini saÄŸlamanın, devletimizin en temel görevleri arasında yer aldığı belirtilerek, "Bayram, düÄŸün, niÅŸan, uÄŸurlama, spor müsabakası ve benzeri etkinliklerde kutlama amacıyla zaman zaman silahla ateÅŸ açılması, ölüm ya da yaralanmalara sebebiyet vermekte, bu durum kamuoyunu vicdanen yaralamakta ve tedirgin etmektedir." denildi.

Bu nedenle ateÅŸli silahlarla havaya veya çevreye ateÅŸ edilmesinin önlenmesi için organizasyon sahiplerinden taahhütname alındığını vurgulanan açıklamada ÅŸunlar kaydedildi:

"Organizasyonlarda silahla ateÅŸ açtığı tespit edilen kamu personeli hakkında derhal disiplin iÅŸlemleri baÅŸlatılmaktadır. Açık alanlarda yapılacak etkinliklerde; farkındalık oluÅŸturulması amacıyla Ä°çiÅŸleri Bakanlığımızca hazırlanan afiÅŸ örneklerinin, organizasyon sahiplerince tüm katılımcıların görebileceÄŸi bir ÅŸekilde alanlara asılması saÄŸlanacak, önleyici tedbir ve denetimler kolluk kuvvetleri ve mülki idare amirlerince aralıksız sürdürülecektir. Telafisi mümkün olmayan üzücü durumların yaÅŸanmaması için her türlü organizasyonda silahla ateÅŸ açarak kutlama yapılmasının önlenmesi hususunda, vatandaÅŸlarımızın alınan tedbirlere riayet ederek, görevli kolluk güçlerimize yardımcı olmalarını bekliyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.