Sosyal Medya

Güncel

1974 Kıbrıs Harekatını bilen isim uyardı: Türkler çıkarma yapabilir

45 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatını tahmin eden ve uyarılarda bulunan eski Güney Kıbrıs Dışişleri Bakzanı Nikos Rolandis, aynı uyarıyı yine yaptı.



Times dergisinin DoÄŸu Akdeniz ile ilgili yayımladığı habere göre bölgede devam eden sondaj krizinde Türkiye kritik öneme sahip. Haberde Türkiye, iÅŸgalcilikle suçlanırken Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin eski DışiÅŸleri Bakanı tarafından yapılan uyarılaer da dikkat çekti. 
 
74'TEKÄ° UYARIYI TEKRARLADI
 
Times, Türkiye'nin 1974'te Kıbrıs'a çıkartma yapabileceÄŸi uyarısında bulunan birkaç kiÅŸiden biri olan eski Güney Kıbrıs DışiÅŸleri Bakzanı Nikos Rolandis'in yine aynı uyarıyı yaptığını yazdı.
 
DOÄžALGAZI TÜRKLERLE PAYLAÅžIN
 
Nikos Rolandis'in, Kıbrıslı Rum lider Anastasiades'e iki yıl önce yazdığı mektupta "gelecekteki adımlarına dikkat etmesi ve doÄŸalgaz gelirlerini Kıbrıslı Türklerle paylaÅŸması" tavsiyesinde bulunduÄŸu kaydediliyor.
 
Rolandis "Bu tehlikeli olabilir, çünkü ErdoÄŸan kolay bir insan deÄŸil. Manipüle ediyor, DoÄŸu ve Batı arasında gidip, geliyor. Herhangi bir ambargoya aldıracağını da sanmıyorum" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.