Sosyal Medya

Güncel

Notre Dame Katedrali'ndeki yangına ilişkin yeni açıklama

Fransa'nın başkenti Paris'teki Notre Dame Katedrali'nde nisan ayında çıkan yangının, tarihi yapıdaki elektrik sistemindeki bir arızadan veya iyi söndürülmemiş bir sigaradan kaynaklanabileceği bildirildi.



Paris Savcılığından yapılan açıklamada, iki aydan fazla süredir devam eden soruÅŸturma kapsamında, tarihi yapıda çıkan yangının sebebini tam olarak belirleyecek bir kanıta ulaşılamadığı ifade edildi.

Açıklamada, ancak yangının tarihi katedralin elektrik sistemindeki bir arızadan veya iyi söndürülmemiÅŸ bir sigaradan kaynaklanabileceÄŸi ifade edilirken, soruÅŸturmanın daha detaylı devam edeceÄŸi kaydedildi.

856 YILLIK TARÄ°H YANDI

Tarihi Notre Dame Katedrali'nde 15 Nisan'da çıkan yangında, 93 metre yüksekliÄŸindeki kulelerden biri ve yapının çatısı tamamen çökmüÅŸtü. Yangına müdahale eden yaklaşık 400 itfaiyecinin çalışmaları sayesinde, kuzey çan kulesi ile ana bina kurtarılmıştı.

Paris Savcısı Remy Heitz, yangınla ilgili kaza ihtimali üzerinde durduklarını ve kundaklamanın söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Savcılıktan yapılan açıklamada da "yapının yangınla istemsiz ÅŸekilde yıkılması" gerekçesiyle soruÅŸturma baÅŸlatıldığı duyurulmuÅŸtu.

BaÅŸbakan Edouard Philippe, yangında yıkılan kulelerden birinin yeniden inÅŸası için uluslararası mimari yarışması düzenleneceÄŸini belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.