Sosyal Medya

Fatih Altaylı'ya göre Ali Babacan gemileri yaktı: AK Parti’ye geri dönüş yok

Uzun bir süredir parti kuracağı iddialarıyla anılan bu isimlerle ilgili son durumu Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "yeni hareketler bunlar" başlıklı köşesinde paylaştı.



DavutoÄŸlu'nun yeni parti kuruluÅŸ çalışmalarını AK Parti’nin eski Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Selim Temurci'nin yürüttüÄŸünü yazan Altaylı, Babacan'ın acele etmeyeceÄŸini aktardı.
 
GeçtiÄŸimiz günlerde TÜSÄ°AD üyelerini ziyaretinde kendisine büyük ilgi olduÄŸunu ve yabancı yatırımcıların kendisine “Size ihtiyaç var” cümlesi ile Babacan'ın sıkça karşılaÅŸtığını belirten Altaylı, Ä°stanbul seçimleri sonrası Babacan'ın yol haritasına iliÅŸkin son durumu  duyurdu:
 
Ali Babacan görüÅŸmelerini sürdürecek
 
"(...)SaÄŸda solda yazılan “AK Parti'den ÅŸu kadar adam istifa edip; Babacan’a katılacak” laflarının ise gerçeÄŸi pek yansıtmadığını söyleyeyim.
 
Babacan’ın ve ona kol kanat geren Abdullah Gül’ün en son istediÄŸi ÅŸey partinin bir “küskünler hareketi” gibi algılanması.
 
Bu yüzden de “Ä°stifa ettirelim, hemen grup kuralım” gibi bir yaklaşımdan en azından ÅŸimdilik uzak duruyorlar.
 
Ancak ÅŸu konuda kararlılar: AK Parti’ye geri dönüÅŸ yok.
 
CumhurbaÅŸkanı ile görüÅŸecekleri yolundaki haberler ne kadar doÄŸru emin deÄŸilim.
 
Ancak daha önce bir görüÅŸme olduÄŸunu biliyorum.
 
Burada verilen mesaj ise netmiÅŸ.
 
“Kalacaksanız kalın, gidecekseniz bir an önce gidin. Bu iÅŸin sürüncemede kalması hoÅŸ olmuyor” denilmiÅŸ.
 
Belli ki Ali Babacan bir süre daha iÅŸ dünyası, finans dünyası ve sivil toplum dünyası ile görüÅŸmeleri sürdürecek. Parti ondan sonra. "

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.