Sosyal Medya

Marmara, Ege ve Akdeniz için yüksek nem alarmı

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının artması ve mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Nemle birlikte hissedilen sıcaklıkların yüksek olması nedeniyle meydana gelebilecek sıcak çarpması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.



Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının artması ve mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyretmesi öngörülüyor. 
 
Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü'nden yapılan duyuruya göre, yurdun doÄŸu kesimleri bu hafta sonuna kadar Basra alçak basıncının, kuzey kesimleri ise Karadeniz üzerinde bulunan yüksek basıncın etkinde kalacak. Bu nedenle hafta boyunca Trakya ile yurdun kuzeydoÄŸu kesimlerinde (DoÄŸu Karadeniz ile DoÄŸu Anadolu'nun kuzeydoÄŸusu) kısa süreli yerel saÄŸanak geçiÅŸlerinin olması, diÄŸer yerlerde havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. 
 
MEVSÄ°M NORMALLERÄ°NÄ°N 7 DERECE ÜSTÜNE ÇIKACAK
 
Hafta boyunca hava sıcaklıklarının ülke genelinde artması ve mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. Cuma gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı sistemle birlikte mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının azalması ve mevsim normallerine inmesi öngörülüyor. 
 
Bu arada Marmara, Ege ve Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yüksek sıcaklıkla birlikte yüksek nem bekleniyor. Nemle birlikte hissedilen sıcaklıkların yüksek olması nedeniyle meydana gelebilecek sıcak çarpması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.