Sosyal Medya

Güncel

Yunanlılar, adım adım Yavuz’u takip ediyor!

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de doğalgaz arayacak olan Fatih’ten sonra 2. sondaj gemisi Yavuz’un Akdeniz’e yolculuğu sürerken; Yunanlılar da adım adım Yavuz’u takip edip, fotoğraflarını çekerek gelişmeler hakkında Çipras hükümetini bilgilendiriyor.



 

 

buyuk4_3

buyuk1_7

KomÅŸumuz Yunanistan'da, “Yavuz” paniÄŸi sürüyor. Türkiye'nin son teknolojiyle donatılmış, dünyanın sayılı sondaj gemileri içinde yer alan ve DoÄŸu Akdeniz'de doÄŸalgaz arayacak olan Fatih'ten sonra 2. sondaj gemisi Yavuz'un Akdeniz'e yolculuÄŸu sürerken; Yunanlılar da adım adım Yavuz'u takip edip, fotoÄŸraflarını çekerek geliÅŸmeler hakkında Çipras hükümetini bilgilendiriyor.

Yunan televizyonlarında ve gazetelerinde birinci haber olan Yavuz'un, Rodas Adası yakınlarında çekilmiÅŸ fotoÄŸrafları ve geminin seyir haritası yayınlanıyor.

Yavuz sondaj gemisinin iki savaÅŸ gemisi ve bir firkateyn'in eÅŸlik ettiÄŸi belirtilen haberlerde, Türkiye'nin DoÄŸu Akdeniz'de  yasadışı delme planını sürdürdüÄŸü belirtilerek; AB ülkelerini de, Ankara'yı kararından vazgeçirememekle suçluyor.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, sondaj gemisi Yavuz'un yola çıkma töreninde yaptığı konuÅŸmada, Yavuz gemisinin Karpaz 1 kuyusunda 3 bin 300 metre sondaj derinliÄŸine ulaÅŸacağını ve yaklaşık 3 ayda görevini tamamlayacağını belirtmiÅŸti.

 

harita_1

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.