Sosyal Medya

Güncel

Putin, Gürcistan'a uçuşları yasakladı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gürcistan’da düzenlenen Rusya karşıtı protestoların ardından Rus hava yolu şirketlerinin Gürcistan’a uçmasını geçici olarak yasaklayan kararnameyi imzaladı.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Gürcistan'da düzenlenen Rusya karşıtı protestoların ardından Rus hava yolu ÅŸirketlerinin Gürcistan'a uçmasını geçici olarak yasaklayan kararnameyi imzaladı.

Putin tarafından imzalanan kararnameye göre, Rus hava yolu ÅŸirketlerinin Gürcistan'a uçması 8 Temmuz itibarıyla geçici olarak yasaklandı.

Gürcistan'da geçici olarak bulunan Rus vatandaÅŸlarının Rusya'ya dönüÅŸü için gerekli desteÄŸin saÄŸlanması talimatının verildiÄŸi kararnamede, tur operatörü ÅŸirketlere de Gürcistan'a yönelik tur satışlarını durdurma tavsiyesi verildi.

“GÜRCÄ°STAN HALKININ GERCEĞİ GÖREBÄ°LMESÄ°NÄ° UMALIM”

Bunun yanı sıra kendi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Rusya BaÅŸbakanı Dimitriy Medvedev Gürcistan'daki protestoları kınadı. YaÅŸanan olayın temelde Gürcistan'ın iç siyaseti olduÄŸunu ve bunun Rusya düÅŸmanlığı üzerinden yapıldığını belirten Medvedev, “Gürcistan halkının gerçeÄŸi görebilmesini umalım” dedi.

Gürcistan'da çok fazla Rus vatandaşının bulunduÄŸunu ve Rusya'ya karşı bir düÅŸmanlığın baÅŸlaması halinde vatandaÅŸların Gürcistan'a gitmeyi bırakacaklarını belirten Medvedev, “ VatandaÅŸlarımıza bunu önereceÄŸiz. Sonrasında Gürcistan ekonomisinin ciddi problemleri olacak” ifadelerini kullandı.  

 

TÄ°FLÄ°S'TEKÄ° GELÄ°ÅžMELER

Gürcistan'da muhalefet ve binlerce kiÅŸi, Rus heyetin 26. Ortodoks Parlamentolararası Genel Asamblesine katılması ve Rus Milletvekili Gavrilov'un, Parlamento BaÅŸkanının makamından konuÅŸmasını yapması nedeniyle protesto için Parlamento önünde toplanmıştı.

Göstericiler, dün gece saatlerinde Tiflis'te Parlamentoyu kuÅŸatarak içeri girmeye çalışırken, polisle aralarında arbede yaÅŸandı. Olay yerinde yoÄŸun güvenlik önlemlerini alan emniyet güçleri ise protestocuları dağıtmak için biber gazı, plastik mermi ve tazyikli su kullandı. Emniyet güçleri sabah saatlerine kadar Tiflis caddelerine dağılmış protestocuları gözaltına alma operasyonunu sürdürdü.

Yerel basındaki haberlere göre, olaylarda aralarında polis, protestocu ve gazetecilerin bulunduÄŸu toplam 240 kiÅŸinin yaralandığı bildirildi. Yaralıların hastanelerde tedavileri sürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.