Sosyal Medya

Halid Meşal: Mursi Batılıların sinsi tekliflerini reddetti

"Gazze’ye saldıran Kahire’ye saldırmış gibidir" ifadeleri zihinlere kazınan Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin Filistin'e ilişkin sinsi bir planı reddettiği ortaya çıktı.



Mısır zindanlarındaki direniÅŸinin ardından geçtiÄŸimiz günlerde ÅŸehadete eriÅŸen Mısır CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi, Kudüs davasındaki dik duruÅŸu ile de tanınıyordu. Mısır CumhurbaÅŸkanı Mursi’nin Filistin’e dair sinsi bir planı reddettiÄŸi de ortaya çıktı.
 
Mısır CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013 günü televizyonlardan da yayınlanan bir darbe ile yönetim erkinden uzaklaÅŸtırıldı. Mısır CumhurbaÅŸkanı Mursi’nin görevden uzaklaÅŸtırılması Mısır halkının yanı sıra Filistinliler için de son derece olumsuz bir geliÅŸme oldu.
 
Sadece Mısır halkının deÄŸil Filistinlilerin de umut kaynağı olan Muhammed Mursi, Mısır zindanlarındaki direniÅŸinin ardından geçtiÄŸimiz günlerde mahkeme salonunda ÅŸehadete eriÅŸti. Mısır zindanlarındaki tavizsiz duruÅŸuyla Müslümanların gurur kaynağı olan Mursi, Filistin davasındaki kararlı duruÅŸu ile de tanınıyordu.
 
“GAZZE’YE YAPILAN SALDIRI KAHÄ°RE’YE YAPILMIÅžTIR”
Muhammed Mursi, Mısır CumhurbaÅŸkanı seçilmesi ile birlikte Filistinliler lehine bir siyaset izledi. Siyonist Ä°srail Rejimi’nin Filistin’e yönelik zulmü karşısında onurlu bir duruÅŸ sergileyen Muhammed Mursi, Ä°zzeddin El-Kassam Tugayları'nın komutanlarından Ahmed El-Ca'beri’nin ÅŸehit edilmesinin ardından Tel Aviv’deki Mısır büyükelçisini geri çekmiÅŸti.
 
Mısır’ın Filistin’e olan desteÄŸini açık ve net ifadeler ile açıklayan CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi’nin “Gazze’ye yapılan saldırı Kahire’ye yapılmıştır” ifadeleri zihinlere kazınmıştı.
 
Mısır CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi, “Ey Gazze halkı! Siz bizdensiniz, biz de sizdeniz. Sizden asla vazgeçmeyeceÄŸiz” sözü ile Filistin direniÅŸinin yanında olduÄŸunu belirtmiÅŸti.
 

 

REFAH SINIR KAPISINI AÇTI
Mısır CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi, yönetim erkinde bulunduÄŸu sürede Gazze’li Müslümanların rahat bir nefes almasını saÄŸladı. Mursi'nin Refah Sınır Kapısı’nı açması sayesinde gıda ve ilaç yardımları Gazze Åžeridi’ne ulaÅŸtı. Ayrıca Mısır’ın El-AriÅŸ bölgesindeki hastaneler de Filistinli yaralıların tedavisi için açıldı.
 
SÄ°SÄ° ZULMÜNDEN FÄ°LÄ°STÄ°N DÄ°RENİŞİ DE ETKÄ°LENDÄ°
Mısır'da Muhammed Mursi'ye yönelik darbe sonrası Abdulfettah El Sisi'nin zulümlerinden sadece Mısır'lı Müslümanlar deÄŸil Filistin direniÅŸi de nasibini aldı.
 
Muhammed Mursi'nin cumhurbaÅŸkanı olduÄŸu zaman zarfında Mısır hükümetinden önemli bir destek gören Filistin direniÅŸi, Sisi'nin yönetim erkinde olduÄŸu süreçteyse terörist muamelesi gördü. HAMAS baÅŸta olmak üzere diÄŸer direniÅŸ gruplarını terörist olarak tanımlayan Sisi, Refah Sınır kapısını kapatarak Filistinli Müslümanlara en büyük darbeyi vurdu.
 
HAMAS: ONURLU DURUÅžUNU ASLA UNUTMAYACAÄžIZ
Mısır CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi’nın ÅŸehadete eriÅŸmesinin ardından Hamas hareketinden taziye mesajı yayınlandı.
 
Hamas’tan yapılan açıklamada Mursi’nin Filistin davasına her düzeyde destek olduÄŸu ve Kudüs ve Mescid-i Aksa için çok ÅŸey yaptığı ifade edilirken Gazze’nin Mursi’nin onurlu duruÅŸunu asla unutmayacağı da kaydedildi.
 
MURSÄ°’NÄ°N REDDETTİĞİ SÄ°NSÄ° PLAN NEYDÄ°?
Mısır CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi’nin geçtiÄŸimiz günlerde mahkeme salonunda ÅŸehadete eriÅŸmesi Mısırlıları olduÄŸu kadar Filistinlileri de derinden üzdü. Filistin davası için tavizsiz bir duruÅŸ sergileyen Mısır CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi’nin sinsi bir planı reddettiÄŸi ortaya çıktı.
 
Katar’ın baÅŸkenti Doha’da dün akÅŸam Mursi için düzenlenen taziye etkinliÄŸinde konuÅŸan Hamas’ın eski lideri Halid MeÅŸal konuya iliÅŸkin olarak dikkat çeken sözler sarf etti. Muhammed Mursi’nin CumhurbaÅŸkanlığı döneminde Batı ülkelerinin bir takım öneriler ile Mursi’nin yanına geldiklerini söyleyen Halid MeÅŸal, söz konusu önerilerin arkasında Siyonist Ä°srail Rejimi’nin olabileceÄŸini de kaydetti.
 
MeÅŸal, Mursi’ye Gazze Åžeridi’nin Mısır’a baÄŸlanmasının önerildiÄŸini ve kabul etmesi halinde ülkenin tüm sorunlarının çözüleceÄŸinin söylendiÄŸini, Mısır’a baÄŸlanması halinde Gazze Åžeridi’nden atılacak her füzeden Kahire’nin sorumlu olacağının belirtildiÄŸini açıkladı.
 
Batı ülkelerinin Mısır CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi’ye sunduÄŸu tehlikeli önerileri açıklayan Halid MeÅŸal, Mursi’nin Batı ülkelerinden gelen bu öneriyi reddettiÄŸini belirtti.
 
Mursi’nin Filistin davasına destek olduÄŸunu belirten MeÅŸal, Müslüman KardeÅŸler’in ve Hamas’ın da öneriyi reddettiklerini kaydetti.
 
Mısır CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013'de gerçekleÅŸtirilen darbe ile yönetim erkinden uzaklaÅŸtırılmış, beÅŸ yılı aÅŸkın bir süre Mısır zindanlarında tutulmuÅŸ ve geçtiÄŸimiz günlerde mahkeme salonunda ÅŸehadet mertebesine eriÅŸmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.