Sosyal Medya

Soruştuma açılacak mı: Erdoğan'ın eski danışmanı, İçişleri Bakanlığı'na o genelgeyi hatırlattı

Erdoğan'ın eski danışmanı, Küçükkaya'nın İmamoğlu ile bir araya geldiği kamera görüntülerini paylaşan The Marmara oteli hakkında İçişleri Bakanlığı'na 6 ay önce yayınladığı genelgeyi hatırlattı.



Ä°BB BaÅŸkan adaylarından Binali Yıldırım ile Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun katıldığı ortak yayın programı öncesi yayının moderatörü Ä°smail Küçükkaya'nın CHP'li aday Ä°mamoÄŸlu görüÅŸtüÄŸü anlara dair kamera görüntüleri hükümet yanlısı medya tarafından paylaşılmıştı. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın baÅŸbakanlığı döneminde danışmanlığını da yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Ä°smail Küçükkaya'nın Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye (Ä°BB) BaÅŸkan Adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu ile bir araya geldiÄŸi anlara dair güvenlik kamerası görüntülerini medya kuruluÅŸlarıyla paylaÅŸan The Marmara oteli hakkında Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'na 6 ay önce yayınladığı genelgeyi hatırlattı.
 
Bakanlık tarafından 6 ay önce yayınlanan ve 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgede "Güvenlik kamerası görüntülerini paylaÅŸanlar hakkında adli ve idari soruÅŸturma baÅŸlatılacak...” denmiÅŸti.
 
Beki'nin "Binali Bey'den özür açılımı" baÅŸlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü ÅŸöyle:
 
"Ä°çiÅŸleri Bakanlığı soruÅŸturacak mı?
Ä°smail Küçükkaya açıkladı, Ä°mamoÄŸlu’yla görüÅŸmeye gittiÄŸi otele yüklüce bir tazminat davası açacaklarmış. Güvenlik kamerası görüntüleri yasadışı olarak sızdırılıp yayınlatıldığı için...
Ä°çiÅŸleri Bakanlığı da 6 ay önce 81 ilin valiliklerine genelge göndermiÅŸti. Bu tür görüntüleri veren, elde eden ve kullananlar hakkında hem adli hem idari soruÅŸturma baÅŸlatılacaktı.
"Bakanlık duyurdu! Güvenlik kamerası görüntüsü paylaÅŸanlara soruÅŸturma” baÅŸlığıyla büyük haber olmuÅŸtu.
Buyurun Sabah’tan okuyalım:
“Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, kiÅŸisel veri niteliÄŸindeki güvenlik kamerası görüntülerinin basın ve sosyal medyada paylaşılmasının önüne geçmek amacıyla genelge yayımladı. Elde edilen görüntülerin paylaşılması, yetkisiz kiÅŸiler tarafından elde edilmesi, kullanılması ve ifÅŸasının önlenmesi amacıyla bina, apartman, kamu ve özel sektör yöneticileri ile ÅŸoför esnafı bilgilendirilecek ve uyarılacak. Güvenlik kamerası görüntülerini paylaÅŸanlar hakkında adli ve idari soruÅŸturma baÅŸlatılacak..."
Görelim bakalım!"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.