Sosyal Medya

Abdurrahman Dilipak: Zalim diktatörlerin tetikçiliğini yapanlar, yargıç elbisesi de giyseler birer cellattan başka bir şey değildirler

Abdurrahman Dilipak- Yeni Akit



Ä°nna lillâhi ve innâ ileyhi raciûn.
 
Mursi ÅŸehid oldu! Selam ona!
 
Cenazesi ailesine teslim edilmedi. Ülkede olaÄŸanüstü hal ilan edindi. YoÄŸun güvenlik önlemleri altında ailesi ve avukatlarının eÅŸliÄŸinde Kahire’nin doÄŸusunda yerel saatle 05.00’te defnedildi.
 
Onun cesedinden bile korktular. Yargılama sırasında hayatını kaybetti. ZehirlendiÄŸi iddiaları var. Kalp krizi, beyin kanaması dendi. O, ÅŸehidliÄŸi diliyordu, ÅŸehid oldu. Yarım kalan bir yargılama oldu. O yargılama “din” gününde devam edecek, ama o gün onu yargılananlar, yargıç makamında deÄŸil, sanık sandalyesinde oturacaklar.
 
Hukuka uygun olmayan, hakkı ve mazlumu korumayan yasa suç aletidir. “Zalimlere yardım etmeyin, ateÅŸ size de dokunur denmiÅŸtir. Zalim diktatörlerin tetikçiliÄŸini yapanlar, yargıç elbisesi de giyseler birer cellattan baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildirler. Yargılama görüntüsü altında oynanan bir oyunda tetikçilik yapmaktadırlar.
 
Suudi Arabistan yönetimi bu olayda da safını belli etti ve Ä°hvanı Müslimin’i, Ä°srail ve ABD’nin dediÄŸi gibi terörist olmakla suçladı.
 
Gerçek ve tam adı ile Muhammed Mürsî Îsa el-Eyyat, Mısır’ın seçimle baÅŸa gelen ilk CumhurbaÅŸkanı. Firavun sarayında Musa gibi idi, orada. Devrik 5. CumhurbaÅŸkanı. Bir ilim adamı, siyasetçi. 3 Temmuz 2013 tarihinde Mısır Silahlı Kuvvetlerinin askeri darbe yapması sonucu devrildi. Muhammed Mursi, 8 AÄŸustos 1951 tarihinde, Mısır’ın kuzeyindeki Åžarkiye iline baÄŸlı El-adva köyünde doÄŸdu ve 17 Haziran 2019’da ÅŸehid edildi.
 
EÅŸi Necla Mahmud (1978’de evlendi), çocukları Åžeyma Mursi, Usame Mursi, Abdullah Mursi, Ahmed Mursi, Ömer Mursi ÅŸimdi onun yetimleri olarak bize Allah’ın bir emaneti olarak kaldı.
 
Rejim onu “vatan haini” olarak yargılıyordu. O ise gerçekte halkın iradesi ile seçilmiÅŸ biri idi. Aslında yargılanan Mursi deÄŸil, onun ÅŸahsında Mısır halkı idi. Gerçek suçlu ise 2013 yılında Ä°srail ve ABD desteÄŸi ile Mursi’yi darbeyle devirerek yönetime el koyan Sisi ve onun arkadaÅŸları idi.
 
Batı, bu kanlı darbe karşısında sesini kıstı. Darbeye “darbe”, darbeciye “darbeci” diyemediler. Demokrasi, insan hakları, hukuk devleti rafa kaldırılmıştı. Nobel barış ödülü verdikleri Baradey gibi birini darbeci generale danışman yaptılar. Yetmedi, o utancından yerin dibine girince, Ä°ngiliz eski baÅŸbakanı, sosyal demokrat Tony Blair’i Sisi’ye danışman yaptılar. O da bu rezilliÄŸe daha fazla katlanamadı ve ülkesine geri döndü.
 
Onun kısa biyografisi ÅŸöyle: “BeÅŸ kardeÅŸin en büyüÄŸü olan Muhammed Mursi ilk eÄŸitimini orada aldı. Babası çiftçi annesi ise ev hanımıydı. Mühendislik lisansını Kahire Üniversitesi’nde aldı (1975 ve 1978). Mühendislik doktorasını Güney Kaliforniya Üniversitesi›nde tamamladı (1982). Northridge Kaliforniya Eyalet Üniversitesi’nde yardımcı doçent oldu (1982-1985). Ardından eÄŸitim vermek için Mısır’daki Zagazig Üniversitesi’ne geldi. Müslüman KardeÅŸler hareketi içerisinde siyasete atıldı. Mursi 2000 ve 2005 yılları arasında milletvekili oldu. Müslüman KardeÅŸler’in yasal olarak seçime katılmaları mümkün olmadığından parlamentoya bağımsız siyasetçi olarak girdi. Tam 5 yıl Mısır Halk Meclisi üyeliÄŸi yaptı. 2011 Mısır Devrimi’ne muhalif bir lider olarak destek verdi ve 30 Nisan 2011 tarihinde Müslüman KardeÅŸler’in kurduÄŸu, Özgürlük ve Adalet Partisi’nin baÅŸkanı seçildi. 2012 Mısır cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde Müslüman KardeÅŸler’in aday gösterdiÄŸi Hayrat Åžatır’ın adaylığı düÅŸünce, yerine Muhammed Mursi seçildi. YoÄŸun seçim kampanyası yürüttü. Ä°lk turda %25.5 oy aldı ve ikinci tura girmeye hak kazandı. Ä°kinci turda da %51.73 oy alarak, 5. cumhurbaÅŸkanı oldu. 2012–13 Mısır protestoları adıyla bilinen, 3 Temmuz 2013 tarihinde yapılan büyük gösteriler sonucu Mısır ordusu askeri bir müdahale ile yönetime el koydu. Mursi ise darbeyi kabul etmediÄŸini açıkladı ve yandaÅŸlarına direnmelerini söyledi. Muhammed Mursi’nin gözaltına alındığı, ev hapsinde tutulacağı bildirildi. 16 Mayıs 2015 günü mahkeme tarafından idam cezasına çarptırıldı. 16 Haziran 2015 günü hakkında açılan ‘casusluk’ davasından müebbet hapse mahkûm olurken, “cezaevi baskınları” davasında ise mahkeme idam kararını onadı.”
 
O bundan daha fazlası idi. Onun katili sadece Sisi çetesi deÄŸil, ona destek veren global çete, ABD, Ä°ngiltere, Ä°srail, Suudi Arabistan gibi ülkelerin içindeki unsurlardan oluÅŸuyor.
 
Yaygın kanaat ÅŸu: Mursi kasten öldürüldü. ZehirlenmiÅŸ olma ihtimali yüksek. Ä°hvan, bu endiÅŸelerini dile getirerek BM ve diÄŸer insan hakları kuruluÅŸlarını göreve çağırarak, Mısır’daki hapishanelerde uygulanan tıbbi ihmal yoluyla yavaÅŸ ölümlere son verilmesi için Mısır rejimine baskı yapılmasını istedi.
 
Mısır devlet televizyonunda, “Muhammed Mursi’nin iyi huylu bir tümörü  bulunduÄŸu, sürekli tıbbi gözetim altında olduÄŸu ve ölümünün kalp krizinden  kaynaklandığı” iddia edildi. Mısır BaÅŸsavcılığı daha önce yaptığı açıklamada, Mursi’nin hastaneye  getirildiÄŸinde vefat etmiÅŸ olduÄŸunu bildirdi.
 
 Birileri bugün Mursi’nin vefatına gönderme yaparak ErdoÄŸan’ı tehdit etmeye çalışıyor.. ErdoÄŸan da, biz hepimiz de aynı ÅŸekilde, Mursi’nin başına gelenlerden ders almamız gerek. Mursi kendi atadıkları tarafından infaz edildi! Yakınlarımızı doÄŸru seçmez, onlara yetki verirsek, hem onlar yarın ihanet ederler, hem de Allah’ın yardımının bize ulaÅŸmasını engelleyen bir perde olurlar. Dostumuzu iyi seçmemiz, düÅŸmanımızı iyi tanımamız gerek.
 
Onun mezara gidecek sırları varmış. Bütün sırların hesaplarının zabıt altına alındığı bir amel defteri var oysa. Ve bu hesapların görüleceÄŸi bir gün var.
 
Bize düÅŸen aslanları çakallara boÄŸdurmamak, aslanların da çakalları yanına yaklaÅŸtırmaması gerek.
 
Bugün, onun ölümlü hayattan ölümsüzlüÄŸe geçiÅŸ günü. Onun ÅŸeb-i arus’u bugün. Ona, onun dostlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Ölüm faniler için en büyük ibret dersidir. “Ah keÅŸke” demeden, o piÅŸman olacağımız gün gelmeden, neden aklımızı başımıza toplamayız ki!
 
AÄŸzımızın tadını kaçıran ölümü sıkça analım.. Ölüm var ey ademoÄŸlu ve düÅŸün bu gidiÅŸ nereye!
 
Bugün, dünyada bir eksiÄŸiz. Bugün yeni Mursiler doÄŸmaya devam ediyor. Kudüs, bir muhafızını kaybetti bugün, onun dâvâsı dâvâmız, vasiyeti hükmündeki, bizi Allah’a, Resulüne ve kitaba çağıran sözleri rehberimiz olsun. Selam ve dua ile..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.