Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Muhammed Mursi'nin ölümü kesinlikle şaibelidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Biz Birlikte Türkiye'yiz Buluşması'nda konuşma yaptı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ä°stanbul Biz Birlikte Türkiye'yiz BuluÅŸması'nda konuÅŸuyor.

ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:

"Son günlerde gönüllü kuruluÅŸlarımızı hedef alan son derece haksız, çirkin bir kampanya yürütülüyor. Ä°nsan yetiÅŸtiren, gençlerimize sahip çıkan. Burslarla, yurtlarla, fikri, akademik çalışmalarla evlatlarımızın eÄŸitimine destek veren vakıflarımız, derneklerimiz yıpratılmaya çalışılıyor. Bir siyasetçiye düÅŸen görev iyi iÅŸlere engel olmak deÄŸil zararlı, faydalı olanı bertaraf etmektir. Bir belediye baÅŸkanın sorumluluÄŸu kimseyi dışlamadan, faydalı kuruluÅŸlara yardım etmektir. Vakıf ve derneklere savaÅŸ açmak ancak FETÖ gibi mankurt yuvalarının, uyuÅŸturucu baronlarının iÅŸine gelir. Bizim geleneÄŸimizin taşıyıcı sütunları millet, memleket sevdalısı vakıflardır, derneklerdir.

"BU SALON MAZÄ°DEN ATÄ°YE KURDUÄžUMUZ KARDEÅžLÄ°K KÖPRÜSÜDÜR"

Milletin bize verdiÄŸi imkanları yine milletimizin faydasına olan iÅŸlerde, ÅŸehrimize ve insanımıza katkı sunacak projelerde kullanmaya gayret ettik. Ä°nÅŸallah bu ÅŸekilde de yolumuza devam edeceÄŸiz. Bugün burada ÅŸu güzel birlikteliÄŸimizi, bu güzelliÄŸe vesile olan Fikr-i Asım  derneÄŸi gibi millet ve memleket sevdalısı  derneklerimizi desteklemeyi sürdüreceÄŸiz. Bugün burada Türk demokrasinin gücüne güç katmış milli irade neferleri var. Farklı siyasi görüÅŸlerden, farklı kökenlerden, farklı meÅŸreplerden kardeÅŸlerimiz var. 82 milyonluk büyük Türkiye ailesinin nüvesi diyebileceÄŸimiz dostlarımız, kardeÅŸlerimiz var. Bu salon sadece Ä°stanbul'un deÄŸil tüm Türkiye'nin özüdür, özetidir. Bizim muhabbetimizin, bin yıldır vatanımız olan Anadolu coÄŸrafyasında maziden atiye kurduÄŸumuz kardeÅŸlik köprüsünün en güzel timsalidir. Biz birlikte Türkiyeyiz.

''BENÄ°M PKK Ä°LE İŞİM YOK' DÄ°YEMÄ°YORLARSA DÜÅžÜNMEMÄ°Z LAZIM'

Erzurum'u, KahramanmaraÅŸ, Edirne, KahramanmaraÅŸ, Rize, Samsun, Diyarbakır'ıyla hepimiz aynı iklimin evlatlarıyız. Tarihi ve medeniyeti birlikte inÅŸa etmiÅŸ ortak bir inancın, akidenin, tarihin çocuklarıyız. Her gün aynı istikamete yöneliyor,birlikte saf tutuyoruz. Hepimiz imanla, aÅŸkla büyük bir tutkuyla baÄŸlıyız. Bayrağımız, ezanımız, milletimiz bellidir, inancımız bellidir. Hiç kimse kardeÅŸliÄŸimizi bölemez. Çünkü biz Kandil'den, teröristlerden talimat almıyoruz. Bizi bölemeyecekler. Ama birileri Kandil'le beraber yürüyebilir. Onlarla beraber adım atabilirler. Kalkıp da 'Benim PKK ile iÅŸim yok' diyorlarsa düÅŸünmemiz lazım. Kalkıp da 'Benim DHKP ile ilgim yok' diyemiyorsa buraya soru iÅŸareti koyalım.

'BÄ°Z GÜCÜMÜZÜ MAZLUM VE MAÄžDURLARIN SAMÄ°MÄ°YETÄ°NDEN ALIYORUZ'

Her türlü saldırıya, operasyona karşı direnme gücü veren de iÅŸte bu ortak deÄŸerlerimize olan baÄŸlılığımızdır. Biz gücümüzü vesayet odaklarından deÄŸil iÅŸte bugün burada olduÄŸu gibi milletimizin birliÄŸi, beraberliÄŸinden alıyoruz. Gücümüzü Kürtle Türkün, Arapla BoÅŸnağın, Tatarla Zazanın, Romanla Arnavutun kardeÅŸliÄŸinden alıyoruz. Rabbimiz 'Biz sizi kavimler halinde yarattık, birbirinizle daha iyi tanışasınız, anlaÅŸasınız diye'. Ayrılık yok, biz böyle konuÅŸurken ne yazık ki ülkemizde ayrılığı sürekli olarak tahrik edenler var. Ä°ÅŸte onlara biz fırsat vermeyeceÄŸiz. Gücümüzü 40 yıldır duasıyla, desteÄŸiyle yanımızda daÄŸ gibi duran Türk Milletinden alıyoruz. Biz gücümüzü gecenin zifiri karanlığında uykusunu bölerek ellerini semaya açan mazlum ve maÄŸdurların samimiyetinden alıyoruz.

'BÄ°Z Ä°ZMÄ°R SUSUZ KALSIN DEMEDÄ°K, Ä°ZMÄ°R'E SU VERDÄ°K'

Bizim davamız birlik, beraberlik, kardeÅŸlik davasıdır. Siyasetimiz gönülden yaparsan gönüller kazanırsın siyasetidir. Hamdolsun bugüne kadar bölge, kimlik, istismar siyaseti yapmadık. Türkiye haritasını farklı renklere bölenlerden, nifak tohumu ekenlerden olmadık. Sadece belli illere, sahil kenarlarına hapsolanlar deÄŸil ülkemizden tümünden çok güçlü destek gören bir dava olduk. Son 17 yıl bize oy versin vermesin vatandaÅŸlarımızın tamamını baÄŸrımıza bastık. Kuzeyde ne varsa güneyde de o olsun dedik. Batıda ne varsa doÄŸuda da o olsun dedik. Türkiyemizin 780 bin kilometre karesi aynı imkanlara sahip olsun dedik. Ä°zmir susuz biz varsın susuz kalsınlar demedik. Gördes Barajı'nı geldik inÅŸa ettik Ä°zmir'e su verdik. Aynı ÅŸekilde Ä°ZBAN çalışmıyor, Ä°zmir Belediyesi yapamıyor diye bırakmadık. UlaÅŸtırma Bakanımız Binali Bey'e dedik ki, 'gel burayı yüzde 50'sini üstlen, harekete geçirelim' dedik. Bu yıl sonunda Ä°stanbul-Ä°zmir yolunu açıyor. Bu CHP zihniyetiyle bunlar olmaz.

'FAKAT BU BEKA KAVRAMINDAN RAHATSIZ OLANLAR VAR'

25 yıl önce Ä°zmir'de nasıl bir havalimanı vardı? Geldik ÅŸimdiki Adnan Menderes Havalimanı'nı biz yaptık. Milletimiz yıllardır hasretini çektiÄŸi hizmet ve eser siyasetine bizim  dönemimizde kavuÅŸtu. Son 17 yılda demokrasimiz güçlendi, vesayet geriledi, milletimizin birlik ve beraberliÄŸi hiç olmadığı kadar perçinlendi. AK Parti her kesimin, herkesin partisidir. iz hep dindarının da sekülerinin de gencinin de yaÅŸlısının da temsilcisi olduk. 82 milyon tüm renkleriyle kucaklaÅŸabilen yegane hareket bizim hareketimizdir, bizim davamızdır. Cumhur Ä°ttifakı ve AK Parti iç barışın, huzurun, istikrarın, milli bekasının teminatıdır. Bu beka kavramından rahatsız olanlar var.

'GRÄ° LÄ°STE, KIRMIZI LÄ°STE, ÅžU LÄ°STE BU LÄ°STE TEMÄ°ZLENÄ°YOR'

AK Parti varsa asgari ittifaklarda buluÅŸuyorsak Allah'ın izniyle Türkiye'nin geleceÄŸi aydınlıktır. Åžu anda bütün kırmızı liste, gri liste, ÅŸu liste, bu liste teröristleri temizliyoruz. Ne dedik biz? Ä°nlerine gireceÄŸiz dedik. Halkımızın huzurunu temin edene kadar daÄŸ taÅŸ demeden, Cudi, Gabar, Tendürek bütünüyle Kandil'e varıncaya kadar buralarda temizlik harekatını sürdüreceÄŸiz dedik. En son Pençe Harekatı'yla Irak'ta da bunları temizlemeye baÅŸladık. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu arada ÅŸehitlerimiz var, doÄŸru, ancak unutmayın 'Åžüheda fışkıracak toprağı sıksan ÅŸüheda'. Åžüheda ile bu topraklar vatan oldu. Bundan sonra da ÅŸüheda ile bu topraklar vatan olmaya devam edecek. Ä°nÅŸallah bayrak, toprak, vatan bunlar birbiriyle iç içedir. Bu milletin en büyük gücü tankı, silahı, uçağı deÄŸildir, bu milletin en büyük gücü ÅŸu anda içinde bulunduÄŸumuz birlik, beraberlik, sevinç ve hüzünle yoÄŸrulan kadim kardeÅŸliÄŸidir.

'ORDU VALÄ°SÄ°NE SABIRLI OL SEÇÄ°MDEN SONRA AÇARSIN DEDÄ°M'

Türkiye CumhurbaÅŸkanı olarak milletin emanetini sırtında taşıyan bir kardeÅŸiniz olarak her fırsatta ÅŸu uyarıyı yapıyorum. Siyaset asla sıfır toplamlı bir oyun deÄŸildir. Ä°nsanları ortak deÄŸerler, idealler etrafında bir araya getirmek sanatıdır. Siyaset ayrıştırmak için deÄŸil, birleÅŸtirmek, kutuplaÅŸtırmak için deÄŸil gönülleri biraraya getirmek için yapılır. Ekonomik ve sosyal kalkınmanın anahtarı birlik siyasetidir. Her kim siyaseti insanımızı birbirine kırdırmanın aracı haline getiriyorsa açık söylüyorum o bu millete ihanet içindedir.  Çıkarı ve menfaati için Türkiye gemisinin altını oyuyorsa bu millet onları asla affetmeyecektir. Her kim Meclis kürsüsünü, iftira kürsüsüne çeviriyorsa sadece kendi itibarını deÄŸil siyasetin itibarını da yok ediyor demektir. Bu milletin valisine 'it' diyen bir insandan siyasetçi olmaz, bunu böle bilin. Ardından da 'Ben it demedim, basitleÅŸme dedim'. Sen kime anlatıyorsun. Görsel medya bunu tespit etmiÅŸ. Valimiz feraset sahibi, bana ÅŸunu söyledi; 'BaÅŸkanım bu seçim arifesinde davayı açarsam, doÄŸru olur mu düÅŸünüyorum' dedi. Ben de kendisine 'Sabırlı ol seçimlerden sonra açarsın' dedim.

'KAÇ DAKÄ°KA GÖRÜÅžTÜLER HEPSÄ°NÄ°N BÄ°LGÄ°LERÄ° ELÄ°MÄ°ZDE MEVCUT'

Devletin valisi CumhurbaÅŸkanının o ildeki temsilcisi demektir. Onu da geç bir tarafa. Geçen akÅŸam bir televizyon kanalında deÄŸil tüm televizyonlarda yayına giren olaylarda o moderatör denilen zat, ona bütün neler sorulacağının bilgilerini veriyor. Böylece bir televizyon programa çıkılıyor. Sayın Yıldırım'a böyle bir bilgi verilmiyor. Bu ÅŸahsa veriliyor ve inkar ediyor. Ama ne oldu? Yerin kulağı var, unutma. Ve Marmara Otel'de nasıl bir araya geldiler, kaç dakika görüÅŸtüler hepsinin bilgileri ÅŸu anda elimizde. Bu ahlaki deÄŸildir, gayriahlakidir. Ahlaksızlıktır bu, böyle bir ÅŸey olamaz. Ä°nÅŸallah Pazar günü milletimizin ferasetiyle kaybedeceklerdir. Siyasi yarışı kavgaya dönüÅŸtürmenin hele hele Türk siyasetine nefret söylemi bulaÅŸtırmanın hiç kimseye faydası yoktur.

'23 HAZÄ°RAN'DA BELEDÄ°YE BAÅžKANIMIZI SEÇECEĞİZ'

Gezi olaylarından çukur ve DEAÅž terörüne kadar devletin içine sızmış FETÖ'cü alçakların milleti galeyana getirmek için neler yaptıklarını çok iyi hatırlıyoruz. Hepimiz çok dikkatli olacak, mahalle, çevre, oturduÄŸumuz apartman ve semtlerde birilerinin ortamı germesine asla müsaade etmeyeceÄŸiz. Demokrasimize, milletimize, birlik ve beraberliÄŸimize kınalı kuzuların kanlarıyla sulanan bu aziz vatana sahip çıkacağız. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet diyerek Rabia'mıza sahip çıkacağız. Bir olacağız, iri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. 23 Haziran Ä°stanbullular günü olarak bir kez daha sandığa gidecek, büyükÅŸehir belediye baÅŸkanını seçeceÄŸiz. Benim size Ä°stanbul'a neler yaptığımızı herhalde anlatmama gerek yok. Bunları en iyi bilen sizlersiniz. Ä°nÅŸallah Binali Bey'i seçeceÄŸiz. Åžimdiden seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

'SUUDÄ°LER BU İŞİN BEDELÄ°NÄ° ÖDEYECEK HESABI VERECEK'

Bunlara pazar günü demokrasinin sandıktan ibaret olduÄŸunu göstermemiz lazım. 15 Temmuz gecesi birileri bankamatiklere koÅŸarken biz demokrasimizi koruduk. Åžimdi bakıyorsunuz 15 Temmuz gecesi tankların arasından kaçan korkaklar bize ve millete demokrasi dersi vermeye yelteniyor. Mısır'daki darbeye alkış tutanlar 'ErdoÄŸan'ın akıbeti Mursi'den daha kötü olacak' dediler. KardeÅŸlerim ÅŸunu iyi bilin biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Katliama sesini çıkarmayanlar ÅŸimdi kürsüden ahkam kesiyorlar. Ä°ÅŸte Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili ÅŸu anda BM raporunu açıklıyor. Ve raporlarında Suudilerin bu iÅŸte kesinlikle suçlarının, bilgilerinin olduÄŸunu açıklıyor. Türkiye'ye karşı takındıkları tavrın yanlış olduÄŸunu da söylüyorlar. Bunlar bu iÅŸin bedelini ödeyecekler, hesabını verecekler. Muhammed Mursi'nin ölümü normal bir ölüm deÄŸildir. Muhammed Mursi'nin ölümü kesinlikle ÅŸaibelidir. Biz bunun da takipçisi olacağız. 15 Temmuz destanını nasıl kontrollü darbe yaftasıyla itibarsız hale getirmeye çalıştıklarını gayet iyi biliyoruz. Bay Kemal öyle dedi ya. Dün demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmayanların bugün haktan ve hukuktan bahsetmeye hakları yoktur.

'4 GÜN Ä°ÇÄ°NDE ÇALIÅžIRSAK Ä°STANBUL LAYIK OLDUÄžU Ä°DAREYE KAVUÅžUR'

Rakip aday diyor ki, 'hırsız kim?'. Söyleyeyim. Bir oyların çalınması hırsızlar var iki usulsüzlükler var. Usulsüzlük hukuki ifadedir, çalınması olayı siyasi ifadedir. 29 binden oylar 13 bine iniyorsa bunu siyasetçi olarak bir ÅŸeyle ifade edeyeceÄŸiz. Demek ki 16 bin oy çalınmıştır. Bunu görmemiz lazım. Neticede ne diyor, önce YSK üyelerine güvendiklerini söyleyenler daha sonra ne dediler, 'YSK'da çete var' dediler. Onların iÅŸine gelmeyen neticeyi YSK açıklayınca bu defa YSK'nın çetelerden oluÅŸtuÄŸunu ifade ettiler. Bunlar için menfaat herÅŸeyin üzerindedir. Ama hak inÅŸallah tecelli etti tecelli edecek. Biz 4 gün gayet baÅŸarılı bir ÅŸekilde çalışırsak Ä°stanbulumuz layık olduÄŸu idareye kavuÅŸur.

'Ä°STANBUL BUNLARA TESLÄ°M EDÄ°LMEZ'

Ben buranın çocuÄŸuyum, burada doÄŸdum büyüdüm. Hemen ÅŸurada, Okmeydanı'nda. Burayı kongre merkezi haline getirdik. O günden bugüne burada ulusal, uluslararası kongreler yapılıyor. Biz ÅŸu anda Haliç'i temizliÄŸi daim kılmak için BoÄŸaz'dan Haliç'e su pompalıyoruz. Ä°stanbul susuz, Istranca daÄŸlarından suyu getirdik. 2040'a kadar sorun yok. Melen'den Ömerli'ye suyu getirdik. Bir de BoÄŸaz'ın altından tüpler yaptık. EÄŸer  Avrupa yakasında sıkıntı olursa Asya'dan, Asya'da sıkıntı olursa Avrupa'dan oraya su pompalamak suretiyle her iki tarafta susuzluÄŸu giderelim dedik. Artık Ä°stanbul'da çöp daÄŸları yok. Ümraniye'de çöp patlaması oldu. BüyükÅŸehir belediye baÅŸkanı, Ümraniye belediye baÅŸkanı CHP'liydi. 39 vatandaşımız orada öldü. Bunun hesabını CHP zihneyeti verdi mi? Verdi, ondan sonra Ümraniye'de olduÄŸu gibi Ä°stanbul'da seçim kazanamadı. Åžimdi bundan sonra da kazanmaması lazım. Çünkü bunlara Ä°stanbul teslim edilmez.

'BÄ°NALÄ° BEY'Ä°N KALÄ°TESÄ°YLE RAKÄ°BÄ°NÄ°N FARKI ORTAYA ÇIKTI'

Stadyum, yüzme havuz, kapalı spor salonlarını yapan hep biziz. Biz yaparız onlar konuÅŸur. 31 Mart akÅŸamından bu yana meydana gelen hadiseleri ise Binali Bey kardeÅŸimle CHP'li aday arasında kalibre, kalite ve karakter farkını açıkça ortaya koymuÅŸtur. Ulusal, uluslararası bir deneyime tecrübeye sahip Binali Bey'in. Rakibinin acaba ne deneyimi, ne tecrübesi var. Bu iÅŸi iyi düÅŸünmemiz lazım, Ä°stanbul'a yakışan bir belediye baÅŸkanı olarak da kalibresi yüksek olan bir adayı özellikle seçtik ve gösterdik. Kimin meselesinin Ä°stanbul'a hizmet olduÄŸu, kimin de yangından mal kaçırması adeta görülmüÅŸtür. Anıtkabir'den Ordu'da yaÅŸanan skandalla maskesi düÅŸmüÅŸtür. Anadolu irfanı bir kez daha yalan ve iftira siyasetine galebe çalacaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.