Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ahmet Kaya açıklaması

Bir radyo programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Kaya'nın mezarı ile ilgili açıklamada bulundu.



23 Haziran seçimlerinin öncesinde Kral FM'de canlı yayın konuÄŸu olan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ahmet Kaya ile ilgili açıklama yaptı.

ErdoÄŸan, "Ailesi isterse Ahmet Kaya'nın Paris'teki mezarının Türkiye'ye getirilmesi konusunda gereÄŸini yaparız." dedi.

"OTELDE YAPILANLARI UNUTAMIYORUM"

ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satırbaÅŸları ÅŸöyle:

"Annem öldükten sonra çok farklı bir dünyayı meydana getirdi. Ne zaman Ahmet Kaya'nın Åžafak Türküsü'nü dinlerim, dinlediÄŸim zaman çok duygulanırım. Annemle haşır neÅŸir olmaya baÅŸlarım. Fakat Ahmet'e o otelde yaptıkları o hainliÄŸi, o ihaneti, o alçaklığı; sanatçıya, sanata, sevgi diye konuÅŸanlar, köÅŸelerinde yazanlar o gece neler yaptıklarını ayrıca hiç mi hiç unutamıyorum.

"EŞİNE HABER GÖNDERDÄ°M"

Ve kendi sanatçısına sahip çıkan deÄŸil, kendi sanatçısını bu ülkeden kovana kadar ellerinden geleni yaptılar. Ne oldu? Ahmet vatan topraklarında deÄŸil gurbette durdu. Ben baÅŸbakanlığım döneminde o zamanki Kültür Bakanımız vasıtasıyla aslında Ahmet Kaya'nın bir nakli mekan ile kendi topraklarımıza getirilmesini arzu ettim. Ve eÅŸine de haber gönderdim.

"AÄ°LESÄ° Ä°STERSE ELÄ°MÄ°ZDEN GELENÄ° YAPARIZ"

Yani bugün yine Ahmet Kaya ile ilgili böyle bir imkan olsa, ailesi Ahmet Kaya'nın topraklarımıza getirilmesini kabul etse biz elimizden gelen her ÅŸeyi yaparız. Bizim inancımızda buna kabrin taşınması deriz. Böyle bir ÅŸeye biz hazırız, bunu yaparız.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.