Sosyal Medya

Güncel

Almanya'dan 2 gün sonra Mursi açıklaması

Mısır’da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin vefatının ardından Almanya’dan açıklama geldi.



Almanya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Rainer Breul, baÅŸkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında Muhammed Mursi'nin Mısır'da özgür seçimlerle göreve gelen ilk CumhurbaÅŸkanı olduÄŸunu hatırlattı.

"Mursi'nin ölümü nedeniyle üzüldük. Ailesine ve yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı diliyoruz."ifadesini kullanan Breul, Mursi'nin ölüm sebebinin hızlı ve eksiz aydınlatılmasını desteklediklerini, bunu Mısır Savcılığının da beyan ettiÄŸini söyledi.

Breul, "Aydınlatmanın uluslararası alanda değil de Mısır'da mı yapılmasını istiyorsunuz?"şeklindeki soruya, bu konuda ilk başvuru yapılacak yerlerin ulusal makamlar olduğu yanıtını verdi.

Mısır'daki cezaevi ÅŸartlarıyla ilgili insan hakları ve asgari standartların saÄŸlanıp saÄŸlanmadığına iliÅŸkin ciddi endiÅŸe duyduklarına dikkati çeken Breul, bu konuyu Mısır yönetimine aktardıklarını belirtti.

Breul, Almanya'nın Mursi'nin ölümüyle ilgili konuyu ve Mısır'daki cezaevi ÅŸartlarını BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi gündemine getirip getirmeyeceÄŸine iliÅŸkin soruya da konuya iliÅŸkin bilgisi olmadığı cevabını verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.