Sosyal Medya

Güncel

KONDA merak edilen İstanbul anket sonucunu açıkladı

Türkiye'nin en saygın kamuoyu araştırma şirketi KONDA Araştırma, İstanbul seçimine ilişkin anket sonuçlarını paylaştı.



Ä°stanbul seçimine günler kala anket ÅŸirketleri ellerindeki sonuçları açıklamaya devam ediyor. 23 Haziran'da yapılacak seçimlerde Ekrem Ä°mamoÄŸlu ve Binali Yıldırım en güçlü adaylar olarak gösteriliyor. KONDA anket ÅŸirketi de son yaptığı araÅŸtırmada bu iki aday arasındaki yarışa iliÅŸkin sonuçları paylaÅŸtı. KONDA anketinde Ekrem Ä°mamoÄŸlu yüzde 49 gösterilirken Binali Yıldırım ise 40.9 olarak araÅŸtırmaya yansıdı. Ankete göre kararsız veya oy kullanmayacak seçmenin oranı da 9,4 olarak ölçüldü.

Konda AraÅŸtırma, çalışmanın künyesinde ÅŸu bilgilere yer verdi:

“AraÅŸtırma, 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Bu nedenle bulgularımız yenilenecek olan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçimlerine dair 7 gün önceki eÄŸilimleri ve tercihleri içermektedir.

AraÅŸtırma kapsamında, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi sınırları içindeki 157 mahallede 3498 kiÅŸiyle hanelerinde yüz yüze görüÅŸülmüÅŸtür. Her bir mahallede gerçekleÅŸtirilen 24 anket için yaÅŸ ve cinsiyet kotası uygulanmıştır. Örneklem, ADNKS (Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi) verilerine dayalı mahallelerin nüfus büyüklükleri ve eÄŸitim seviyeleri verileri ile 1 Kasım 2015 Genel Seçim mahalle sonuçları katmanlandırılarak hazırlanmıştır.

AraÅŸtırma, Ä°stanbul’un 18 yaÅŸ üstü yetiÅŸkin nüfusunu temsil eden deneklerin saha çalışmasının yapıldığı günlerdeki Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı tercihlerini yansıtmaktadır. AraÅŸtırmanın bulgularının hata payı, yüzde 95 güven aralığında +/- 1,8, yüzde 99 güven aralığında +/- 2,4’tür.

Yerel Seçimler sürecinde adayların belli olduÄŸu Ocak ayından bu yana gerçekleÅŸtirilen araÅŸtırmaların bulgularının seyri, 31 Mart Yerel Seçimlerindeki Ä°BB BaÅŸkanlık oy dağılımıyla beraber aÅŸağıdaki grafiktedir.

31 Mart seçimlerinde sandığa gitmeyenlerin ve geçersiz oyların toplam oranıdır. Partilerin oy oranları resmi sonuçların seçime katılmayan seçmenler de dâhil edilerek yeniden hesaplanmasıyla elde edilmiÅŸtir.

Yüzde 9,4 kararsız veya oy kullanmayacak seçmeni orantılı bir ÅŸekilde dağıttığımızda ise Ekrem Ä°mamoÄŸlu’nun yüzde 54, Binali Yıldırım’ın yüzde 45 oy oranına ulaÅŸacakları hesaplanmaktadır.

Saygılarımızla, bilgilerinize sunulur.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.