Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Mursi'nin mahkeme salonunda son nefesini vermesi adeta kendisine ve halkına yapılan zulmün sembolüdür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '94 Ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması' programında yaptığı konuşmada, 'Mursi'nin mahkeme salonunda son nefesini vermesi adeta kendisine ve halkına yapılan zulmün sembolüdür.' dedi.



Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Haliç Kongre Merkezi'nde "94 Ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar BuluÅŸması" programında yaptığı konuÅŸmada, "Mursi'nin mahkeme salonunda son nefesini vermesi adeta kendisine ve halkına yapılan zulmün sembolüdür." dedi.

"MURSÄ°'NÄ°N MAHKEMEDE SON NEFESÄ°NÄ° VERMESÄ° ADETA KENDÄ°SÄ°NE VE HALKINA YAPILAN ZULMÜN SEMBOLÜDÜR"

ErdoÄŸan, burada, Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin vefatına iliÅŸkin, "Ä°dam cezasına çarptırılan Mursi'nin mahkeme salonunda son nefesini vermesi adeta kendisine ve halkına yapılan zulmün sembolüdür." ifadelerini kullandı.

ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"Mursi inandığı dava uÄŸruna verdiÄŸi mücadele sırasında hayatını kaybeden bir ÅŸehittir, tarih ÅŸehadetine yol açan zalimleri asla unutmayacaktır. Zalimler mazlumların canlarına kastedebilir, hatta onları öldürmek suretiyle ÅŸehadete yürümesine vesile olabilirler. Fakat verdikleri mücadelenin izzetine asla halel getiremezler."

"BUGÜN GELECEĞİNE GÜVENLE BAKAN BÄ°R Ä°STANBUL VAR"

 

CHP Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun, Ordu-Giresun Havalimanı'nda VIP salonuna alınmaması üzerine yaÅŸanan olayı anımsatan ErdoÄŸan, "Ordu'da bu milletin, devletin valisine ne diyor, 'it' diyor. Bu nasıl kucaklama ya? Benim milletimden, baÅŸta Ordu Valimiz olmak üzere özür dilemedikçe böyle bir adaylığa bırakın layık olmak, böyle bir makama gelemez." diye konuÅŸtu.

1994'ten önce yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla anılan bir Ä°stanbul olduÄŸunu belirten ErdoÄŸan, "Hamdolsun bugün geleceÄŸine güvenle bakan bir Ä°stanbul var." dedi.

"VERÄ° KOPYALAMA İŞİ FETÖ SANATIDIR"

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesindeki verilerin kopyalanmasıyla ilgili ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi:

"Veri kopyalama diye bir olayın içerisine girdi. Madem seçildin bu iÅŸlerle neden uÄŸraşıyorsun? Bu FETÖ sanatıdır."

ErdoÄŸan, "CHP'nin adayı ve onu parlatan lobiler 18 gün süreyle iÅŸgal ettikleri koltuÄŸu, Ä°stanbul'un 25 yıllık kazanımları yanında tüm geçmiÅŸiyle hesaplaÅŸmanın aracı haline dönüÅŸtürmenin gayreti içine düÅŸmüÅŸlerdir." ifadelerini kullandı.

ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Ä°stanbul'a yapılacak en büyük kötülük, Gezi olaylarında ve daha pek çok örneklerinde tezahürlerini gördüÄŸümüz CHP faÅŸizminin bu ÅŸehrin üzerine tekrar bir karabasan gibi çökmesi olacaktır. Milletin inancıyla, Ä°stanbul'un tarihiyle kavgalı azgın azınlığın bu ÅŸehrin dokusunu, kadim karakterini bozmasına izin veremeyiz."

"Ä°stanbul'u 1994 öncesi karanlık günlerine tekrar geri döndüremeyiz" diyen ErdoÄŸan,"Tüm umutlarını bizlerin tökezlemesine baÄŸlayan Türkiye düÅŸmanlarına bekledikleri fırsatı veremeyiz." ifadesini kullandı.

"KİŞİNİN KİŞİYE KIRGINLIĞI OLABİLİR AMA DAVAYA KIRGINLIK ASLA OLAMAZ"

ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle tamamladı:

"Kırgınlar var, kırgınlıklar var. DeÄŸerli kardeÅŸlerim, kiÅŸinin kiÅŸiye kırgınlığı olabilir ama davaya kırgınlık asla olamaz. 23 Haziran, siyaset mühendislerinin parlatmaya çalıştığı küfürbazların sandığa gömüldüÄŸü gün olacaktır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.