Sosyal Medya

Meral Akşener: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafındakiler erken seçim isteyecek

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile rakibi AKP'nin adayı Binali Yıldırım'ın gerçekleştirdiği ortak yayına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, "17 yıldır ortadan kalkan bir gelenek söz konusu. Kibirli bir gelenek ortadan kalktı" dedi. Akşener, İmamoğlu'nu motive gördüğünü söylerken, Yıldırım'ın "Yayın bitse de gitsek" modunda olduğunu ifade etti.



"ErdoÄŸan lüzumsuz yere kendini tartıya çıkardı" diyen AkÅŸener, "Bütün topuyla tüfeÄŸiyle gelen Ak Parti yönetici kadrosu var. Bunların tamamı 24 Haziran’da ErdoÄŸan’a kendi arkadaÅŸları tarafından fatura edilecek. Erken seçimi biz aÄŸzımıza almayacağız ama göreceksiniz Ak Parti içindeki en hızlı ErdoÄŸancılar erken seçimi dillendirmeye baÅŸlayacaklar. ErdoÄŸan siyasi bir feraset, ben kendisini tanıyorum hep gerçekçi bir politikacı olmuÅŸtur. O feraseti 31 akÅŸamında gösterdiÄŸi gibi olsaydı böyle olmazdı" diye konuÅŸtu.
 
AkÅŸener'in açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:
 
"(Binali Yıldırım ve Ekrem Ä°mamoÄŸlu ortak yayını) 17 yıldır ortadan kalkan bir gelenek söz konusu… Kibirli bir gelenek ortadan kalktı. Bunun devamını diliyorum. Türkiye’nin gerildiÄŸi bir ortamda nefes aldırdı. Ä°stanbul’da oy kullanacak olup kararsız olup seçmen açısından bir karar verme imkânı sundu.
 
"Yıldırım, yayın bitse de gitsek modundaydı"
"Sayın Ä°mamoÄŸlu’nu canlı yayında oldukça motive gördüm. Ama en önemlisi Sayın Yıldırım’ı incitici bir sözü olmadı. Bunu çok önemli görüyorum. Kandil ile ÅŸahsen benim ve sayın KaramollaoÄŸlu’nun sözleÅŸme yaptığı ilan edildi. Ä°llet olduk, FETÖ’cü olduk… 23 gün sabahtan akÅŸama kadar çalıştık, sayın KılıçdaroÄŸlu ile ortak mitingler yaptık. GittiÄŸim ilçelerde adayların deÄŸil sayın ErdoÄŸan’ın resimleri vardı. VatandaÅŸlara adayları deÄŸerlendirmelerini, hizmet anlayışlarını deÄŸerlendirmelerini istedim. Bu bir genel seçim deÄŸil. Beka ile ilgisi olmadığını anlattım. Seçimden sonra komÅŸularınızla, akrabalarınızla görüÅŸmeye devam edeceksiniz dedim. 23 Haziran’daki seçimde de bazı Ak Partililer düÅŸmanlaÅŸtırıcı dili devam ettirdiler. Sayın Yıldırım yayında bitse de gitsek modundaydı. Ak Partililer her ÅŸeyden muaf görüyor kendilerini. Ä°stanbul’daki gökdelenlerin sorumlusu CHP’ymiÅŸ. Hukuki olarak Åžehircilik Bakanlığı ve BüyükÅŸehir Belediyesi’nin iznine tabi o gökdelenler. O izinlere bakıldığında siyasi iradeyi görürsünüz.
 
"Sayın Yıldırım köÅŸeye sıkıştığı anda FETÖ dedi"
 
"Ekonomiden sorumlu damat bey o gelenekten geliyor. Asıl olan ÅŸu: FETÖ’nün 15 Temmuz’da ortaya koyduÄŸu o darbe giriÅŸimi sonrasında hiç der almamışlar.
 
"FETÖ vakıflar üzerinden geldi"
"Vakıf önemli bir ÅŸey, Osmanlı’dan beri gelen bir gelenek. Åžimdi belediye nakit para vermeyebilir ama dağıttığı kaynaklar var. FETÖ vakıflar üzerinden geldi. Sayın Ä°mamoÄŸlu’nun dediÄŸi gibi devlete güvenip resmi kurumlar üzerinden iÅŸ yapmak gerekir. Böylece akrabalar üzerinden bir vakıflaÅŸma söz konusu olmaz. Türkiye’de her ÅŸeyin olduÄŸu gibi bu anlayışın da cılkı çıktı. Ben sayım Yıldırım’ın FETÖ ile iliÅŸkisi vardır diyemem ama Bakanlık yapmış bir isim.
 
"Saray yaptırdığınız andan itibaren bir bürokrasiniz oluÅŸur"
"Siyasi tarihte örnekleri çoktur. Saray yaptırdığınız andan itibaren bir bürokrasiniz oluÅŸur, ayrı bir hayat tarzınız oluÅŸur. Orada da israfın var olduÄŸunu görmezsiniz, bunu bir hak olarak görürsünüz. ErdoÄŸan'ın içinde yer aldığı siyasi geleneÄŸi Afrika'da bulunun yer deÄŸiÅŸiminin benzeri. Cumhuriyetin haksızlık yaptığını, garibanların yol bulamadığını söyleye söyleye. Ne yaptınız 17 yılda? Oda sayısını bilmediÄŸimiz, bizim vergilerimizle olan bürokratik bir kadro kurdunuz, müthiÅŸ bir maaÅŸ ödüyorsunuz, paralel bir bürokrasi yarattınız, bir hayat tarzı geliÅŸtirdiniz ve ona dair deÄŸerler oluÅŸturdunuz. Üst düzey bürokrasinin Saray tarafından ödenen kredi kartları var mıdır? Bunların limitleri ne kadardır? 
 
"Erdoğan kendisini bizim babamız sanıyor.
 
"Åžu yüz ifadeleri muhafaza edilse ve 23 Haziran’da milli irade gasbı olmamış olsaydı çok daha iyi olurdu. Ama ÅŸu fotoÄŸraf tansiyonu düÅŸürmeye vesile olacak bir fotoÄŸraf.
 
"(Bahçeli’nin Ä°stanbul’a geliÅŸ videosu) Sayın Bahçeli çalışmayı çok sevmez. Sayın ErdoÄŸan’ın dediÄŸinin dışına ne Binali yıldırım ne Bahçeli, Ne Soylu katiyen çıkamaz. Dolayısıyla mitil aranıyor. Bir gece kalıp döndüÄŸü söyleniyor.
 
"Ülkücüler Türkiye ile ilgili hassasiyetleri çok yüksek insanlardır. 80 öncesinde de bu manada çok büyük bedeller ödemiÅŸlerdir. Aralarından 80 itibariyle hiç muhbir çıkmamıştır, BaÅŸkasının adına 11 yıl cezaevinde yatmış insanlar vardır. Bu tür davranış biçimleri, alay ediÅŸler ülkücü büyüklerimizi, ülkücü kardeÅŸlerimizi çok derinden yaralıyor.
 
"Bahçeli çıktı bekanın karşılığını beÅŸ harfliler olarak açıkladı. Bunlar alay etmektir. Beka çok önemli bir kavram siz onun içini boÅŸaltırsanız vatandaşınıza gerçekten beka sorunu olunca anlatamazsınız. O zaman 'aÄŸa bizle eyleniyir' olur. O çok sarstı hepimizi. Åžimdi de Ä°stanbul seçimleri yenileniyor. AkÅŸener'in Kandille evrak imza attığı söylenen bir süreçten ÅŸu anda açılım ayak seslerinin duyurulduÄŸu ve bunun bizzat Bahçeli'ye söyletildiÄŸi bir duruma geçtik. Bebek katili diyen Bahçeli, Abdullah Öcalan diyerek, 'Öcalan avukatlarıyla görüÅŸmelidir. Benim için bir sakıncası yok' cümlesi kurulduÄŸu zaman Bahçeli'ye tescillenmiÅŸ bir dilin sahibi 180 derecelik bir dönüÅŸ olarak algılanır.
 
"(Ä°msail Küçükkaya: HDP'ye oy verenler için bir ara tuhaf terör söylemi var. Ben de o zaman dedim ki HDP'ye oy verenler bizim kardeÅŸelerimiz. HDP yasal bir parti) HDP gayri resmiyse kapatın kardeÅŸim. Elinizi tutan mı var? 
 
"Bugün açılım ayak sesleri var, o seslendirmeyi de bizzat Bahçeli yaptı. 23 Åžubat'ta APO ile görüÅŸüyorlar demiÅŸtim. Kendini ülkücü olarak tanımlayan insanların bu resimde kendini bulmaları mümkün deÄŸil. MHP'ye oy veren seçmenlerin hem Türkiye genelinde hem de Ä°stanbul özelinde tavırları çok deÄŸiÅŸik olacak.
 
"(MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'ye yanlı yayın çaÄŸrısında bulunan Ä°smail Küçükkaya'ya) Sayın Bahçeli size kızgın.
 
"ErdoÄŸan lüzumsuz yere kendini tartıya çıkardı. Bütün topuyla tüfeÄŸiyle gelen AK Parti yönetici kadrosu var. Bunların tamamı 24 Haziran’da ErdoÄŸan’a kendi arkadaÅŸları tarafından fatura edilecek. Erken seçimi biz aÄŸzımıza almayacağız ama göreceksiniz AK Parti içindeki en hızlı ErdoÄŸancılar erken seçimi dillendirmeye baÅŸlayacaklar. ErdoÄŸan siyasi bir feraset, ben kendisini tanıyorum hep gerçekçi bir politikacı olmuÅŸtur. O feraseti 31 akÅŸamında gösterdiÄŸi gibi olsaydı böyle olmazdı.
 
"(ErdoÄŸan'ın geniÅŸ bir revizyona gireceÄŸi iddiası) Üç gündür çadırların önünde bir ÅŸey söylüyorum Ä°çiÅŸleri Bakanı'nı mutlaka deÄŸiÅŸtirsin. Gerim gerim gerilmenin unsurlarından biri. Sayın ErdoÄŸan'a zarar veriyor. Oraya duyulan öfke oraya yansıyor. Damadını mutlaka, ekonomiyi bilmiyor. Ä°kisini de alsın en büyük maaÅŸları versin de onları alsın onları. Eski bir dostu olarak söylüyorum.
 
"Ä°mamoÄŸlu Yıldırım'a oÄŸlunun onun okuduÄŸu okulda okuduÄŸunu mutluluk içinde söyledi. Yıldırım’ın cevabı çok kötüydü. Ä°yi ki babasının mesleÄŸini seçmemiÅŸ’ dedi. Meslekler çok kutsaldır. Emekle elde edilir.
 
"24’ünden sonra Sayın ErdoÄŸan’ın derdi büyük olacak. Ben diyorum ki Ä°stanbullulara 23’ünden sonra hepimiz tatile gidelim."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.