Sosyal Medya

Hakan Albayrak - Almanya’nın en çok satan kitaplar listesinde yer alan önemli bir eser: Büyük Riyâ

Hakan Albayrak- Karar



Almanya’nın en çok satan kitaplar listesinde yer alan önemli bir eser: Die Grosse Heuchelei - Wie Politik und Medien unsere Werte verraten / Büyük Riyâ - Siyaset ve medyanın deÄŸerlerimize nasıl ihanet ettiÄŸine dair.
 
1980’li yıllarda CDU (Hıristiyan Demokrat BirliÄŸi) saflarında milletvekilliÄŸi yapmış olan gazeteci-yazar Jürgen Todenhöfer’in kaleminden çıkan bu kitapta Batı’nın -bilhassa Amerika BirleÅŸik Devletleri’nin- yürüttüÄŸü kirli savaÅŸlar ele alınıyor ve bu savaÅŸlara geçirilen soylu kılıflar bir güzel parçalanıp çöpe atılıyor.
 
Türkiye’de her sene birçok kitapta ve her gün birçok köÅŸe yazsısında ele alınan hususlar…
 
Kitabı önemli kılan ÅŸey, içinde yazılanlardan ziyade, bunların bir Batılı tarafından yazılmış ve Batılılar tarafından okunuyor olması.
 
***
 
Irak ve Yemen gibi savaÅŸ bölgelerine gidip bizzat müÅŸahedelerde bulunan Todenhöfer, Batılı devletler tarafından veya onlar adına yürütülen savaÅŸların yol açtığı felaketlere dikkat çekip “Haksız savaÅŸ, terör doÄŸurur” tespitinde bulunuyor.
 
Saddam Hüseyin’in Batı’yı kimyasal silahlarla tehdit ettiÄŸi yalanına dayanan Irak savaşı için “çağımızın en büyük terör üretme programı” diyor.
 
Bu “program”la üretilen “IŞİD”e karşı mücadelede baÅŸvurulan yöntemleri de eleÅŸtiriyor; mesela, Musul ahalisini “IŞİD”den ‘kurtarmak’ için en az dokuz bin Musullu sivilin ABD bombardımanında öldürülmesinin kabul edilemezliÄŸini vurguluyor.
 
Netice-i kelam: “Batı, özgürlük ve demokrasi adına savaÅŸ yürütmekten vazgeçsin artık.”
 
***
 
“Özgürlük ve demokrasi adına savaÅŸ”, tabii ki ironi.
 
Todenhöfer’in Alman devlet televizyonuna (Das Erste) verdiÄŸi beyanattan bir kesit:
 
“500 senedir dünyayı deÄŸerlerimizle ve dehamızla deÄŸil, sınırsız bir hunharlıkla istila ediyoruz. Herkes biliyor bunu. Asya’da Afrika’da herkes biliyor. Ne var ki biz, bunu bütün dünyanın bildiÄŸini bilmiyoruz. Bütün bu ülkelerde deÄŸerlerimiz için deÄŸil menfaatlerimiz için savaÅŸtık; güç, pazarlar, para, petrol için. Batı, bu menfaat savaşını ve hunharlığı yüzyıllardır soylu deÄŸerler kisvesi altında güzel sözlerle pazarlıyor.”
 
Osmanlı devletinin son sadrazamlarından Said Halim PaÅŸa’nın 1919’da yazdığı gibi:
 
“Åžimdi artık DoÄŸu, ‘Haç’ adına deÄŸil ‘Medeniyet’ ve ‘Ä°nsanlık’ uÄŸruna tecavüze uÄŸruyor.”
 
***
 
Jürgen Todenhöfer, Ä°slamofobiyle mücadeleye adanmış Feindbild Ä°slam-Thesen gegen den Hass / DüÅŸman Ä°mgesi Ä°slam-Nefrete karşı tezler kitabının da müellifi.
 
Hakkın hukukun, iyilik ve barışın peşinde bir insan evladı işte.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.