Sosyal Medya

Güncel

Vladimir Putin: Rusya, İran ve Türkiye’nin Suriye işbirliği gerçek verimlilik sağlıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova-Tahran-Ankara işbirliğinin Suriye’de gerçek verimlilik sağladığını ve anayasa komitesinin kurulması ve faaliyete geçirilmesi dahil diyalog sürecinin ilerletilmesine yardımcı olduğunu söyledi.



Tacikistan'ın baÅŸkenti DuÅŸanbe'de düzenlenen Asya'da Ä°ÅŸbirliÄŸi ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet BaÅŸkanları Zirvesi'nde konuÅŸan Putin, “Suriye'de uzun vadeli istikrarı saÄŸlamanın, bölgemizin güvenliÄŸini saÄŸlamak için son derece önemli bir görev olduÄŸunu düÅŸünüyoruz” dedi.
 
Rusya'nın yardımıyla Suriye topraklarının büyük kısmının meÅŸru hükümetin kontrolüne geçtiÄŸini kaydeden Rus lider, halihazırda Suriye'de barışçıl yapıya geçiÅŸ ve sığınmacıların evlerine dönüÅŸü için elveriÅŸli koÅŸulların oluÅŸturulduÄŸunu savundu.
 
Putin, “Rusya, Ä°ran ve Türkiye'nin Astana formatındaki koordinasyonu gerçek verimlilik saÄŸlıyor. Birlikte biz, Suriye Anayasa Komitesi'nin oluÅŸturulması ve faaliyete geçirilmesi dahil Suriyeli taraflar arasındaki diyalog sürecinin ilerletilmesine yardımcı oluyoruz” dedi.
 
Putin, “Suriye'de normalleÅŸme için gerekli politik deÄŸiÅŸiklikler için hazırlıklara mümkün olan en kısa sürede baÅŸlamak önemli” diye ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.